BIST 10.015
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.433,63
HABER /  GÜNCEL

Pervin Buldan'dan Burhan Kuzu'ya sert cevap!

Twitter hesabından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a " Bre nankör bizden önce Kürdüm diyemezdin" diyen Burhan Kuzu'ya cevap Pervin Buldan'dan geldi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

AK Partili Burhan Kuzu, Twitter hesabından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la ilgili eleştiriler yaptı ve "Demirtaş Kürtlere en çok zararı Ak Parti verdi demiş. Atalar ne demiş? "Besle kargayı oysun gözünü". Bire nankör bizden önce Kürdüm diyemezdin" ifadelerini kullandı.

ekran-resmi-2015-06-15-16.14.20.png

Kuzu'ya yanıt HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'dan geldi. Buldan "Aslında muhatap olarak almamak gerekir, nasıl profesör olmuş, o diplomayı nasıl almış, doğrusu merak ediyorum anlamıyorum" dedi.

ASLINDA MUHATAP ALMAMAK GEREKİYOR AMA 

Aslına Burhan Kuzu'yu çok muhatap almamak gerekiyor ama madem böyle bir açıklama yapmış, kusura bakmasın Sayın Kuzu çok yanlış düşünüyor. sonuçta Kürtler yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan, özgürlük, eşitlik mücadelesi veren bir halktır, bunu inkar etmek aynı zamanda aslını inkar etmektir. Burhan Kuzu sanırım Türkiye gerçekliğini bilmiyor. Nasıl Profesör olmuş, o diplomayı nasıl almış çok merak ediyorum doğrusu.

BİN KERE DÜŞÜNÜP BİR KERE KONUŞMALI

Kürtlerle ilgili, özellikle Kürt halkının yaşadıklarıyla ilgili, Kürt halkının vermiş olduğu mücadele ile ilgili açıklama yaparken bin kere düşünüp bir kere açıklama yapmak gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla ben Sayın Kuzu'ya buradan şunu ifade etmek isterim ki; Kürtler bu toprakların asli unsurlarıdır, dolayısıyla AKP olmadan önce de Kürtler vardı, hala varlar, bundan sonra da olmaya devam edecekler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koalisyon görüşmesi çağrısına HDP'nin ne yanıt vereceğini sorduğumuz Buldan, bu konuda açıklamayı Eş Genel Başkanlarının yapacağını söyledi

Ben bu konuda yorum ve açıklama yapmayacağım, bu konuda sadece Eş Genel Başkanlarımız görüş bildirecekler. Hem koalisyonla hem de Erdoğan'ın görüşme çağrısı ile ilgili biz MYK'da yetkiyi Eş Genel Başkanlarımıza verdik, açıklamaları da onlar yapacak.