BIST 10.258
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.408,69
HABER /  DÜNYA

Perulu polislerin kurban eti sevinci

Kimse Yok mu Derneği, Kurban Bayramı dolayısıyla Peru Özel Harekat Polislerine kurban eti dağıttı.

Abone ol

Peru Özel Harekat Daire Başkanlığında düzenlenen törende konuşan Kimse Yok Mu Derneği Peru Temsilcisi Mehmet Işıtan, Türk sivil toplum kuruluşu derneği olarak 2007 yılında meydana gelen depremden sonra Peru'da çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Işıtan, 2007'deki büyük depremden sonra 370 tane prefabrike ev yaptıklarını ve ihtiyacı olan insanlara teslim ettiklerini, ayrıca deprem bölgesinde yıkılan emniyet müdürlüğü binası yerine prefabrike bir bina yaptırdıklarını vurguladı.

Peru'nun değişik bölgelerinde şu ana kadar 17 tane büyük organizasyon gerçekleştirdiklerini dile getiren Işıtan, şunları söyledi:

''Türkiye, yüzde 99'u Müslüman bir ülke. Kurban Bayramı'nda Allah için kurbanlarımızı kesiyoruz. Kestiğimiz kurbanlarımızı yoksul halka dağıtıyoruz. Yaptığımız bütün yardımlar karşısında herhangi bir beklentimiz yok. Peru'da yaklaşık 30 Türk yaşıyor. Burada Kurban Bayramı'nı sizlerle kutlayarak, Türk halkını, Türk halkının cömertliğini tanıtmak, anlatmak istedik. Bu sadece Peru'da değil, dünyanın 100 değişik ülkesinde kutlanıyor. Nerede fakir varsa, biz o fakirleri buluyoruz ve onlara yardım etmeye çalışıyoruz. Bu Kurban Bayramı'nda 5 tane büyük organizasyon yapacağız. Peru'da toplam 12 bin 500 kilogram eti 2 bin 500 aileye paylaştırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca 2 bin çocuğa çeşitli hediyeler dağıtacağız.''

Peru Özel Harekat Daire Başkanı Clover Vidal Vazguez de derneğin yaptığı yardımların çok önemli olduğunu ve yardımsever Türk halkına teşekkür ettiğini kaydetti.

Türkiye ve Türk halkıyla ilgili çok bilgi sahibi olmadığını aktaran Vazguez, ''Türkler'i ilk defa burada görüyorum diyebilirim ama tabii ilk görüş önemli. Burada yaptığı yardımlardan dolayı Türk halkının çok cömert olduğu hissine vardım'' dedi.

Daha sonra Işıtan, Vazguez ve dernek üyeleri tarafından polislere kurban eti dağıtıldı.