BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,84
HABER /  GÜNCEL

Perinçek'ten Sabancı Üniversitesi'ne çağrı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Sabancı Üniversitesi'ne Berlin’de "Ermeni Soykırımı" başlığıyla düzenlenecek çalıştaya katılmama çağrısı yaptı.

Abone ol

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Berlin’de "Ermeni Soykırımı" başlığıyla düzenlenecek çalıştayın bir safsata ve önyargıdan ibaret olduğunu ifade ederek, "Çalıştay, daha başlığıyla ön yargıyı, suçlamayı ve safsatayı dayatmaktadır." dedi.

Perinçek, partisinin İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Berlin'de 14-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek çalıştaya, Sabancı Üniversitesinin katılmasının yanlış olduğunu belirterek, üniversite yönetimine çalıştaya katılmaktan vazgeçmesi çağrısı yaptı.

ERMENİLER VE KÜRTLERİN TÜRKİYE'YE KARŞI KADER BİRLİĞİ

Perinçek, "Berlin'de 'Ermeni Soykırımı' başlığı altında düzenlenecek çalıştay bir safsatadır, ön yargıdır. Çalıştay, daha başlığıyla ön yargıyı, suçlamayı ve safsatayı dayatmaktadır. Çalıştayda, özellikle 5. panelde Ermeniler ile Kürtlerin Türkiye’ye karşı kader birliği işlenmektedir. Bu bir emperyalist itiraftır. Berlin'de bilimsel çalışma yok, ABD'nin Kürdistan planı için savaş görevi var." dedi.

Sabancı Üniversitesi gibi bir kurumun, soykırım çalıştayının düzenleyicileri arasında yer almasının acı verici olduğunu dile getiren Perinçek, şöyle devam etti:

"ÖĞRETİM ÜYESİ GÖNDEREN ÜNİVERSİTELERİMİZİ SORUMLULUĞA DAVET EDİYORUZ"

"Avrupa'nın bütün devletlerini bağlayan AİHM'nin Perinçek-İsviçre Davası kararlarına göre, üniversitelerde, parlamentolarda ve çalıştaylarda soykırım hükmü verilemez. Soykırıma yalnız ve yalnız yetkili mahkeme hükmeder. Çalıştaya öğretim üyesi gönderen üniversitelerimizi sorumluluğa davet ediyoruz. Sabancı Üniversitesi, 'Ermeni Soykırımı Çalıştayı'ndan' çekildiğini ilan etmelidir. Koç, Bilgi ve Ankara Üniversiteleri, öğretim üyelerinin bu safsata ve ihanet kurultayına katılmalarına izin vermemelidir."

Doğu Perinçek, çalıştayda gerçek aranmadığını belirterek, "Çalıştay, daha başlığıyla ön yargıyı, suçlamayı ve safsatayı dayatmaktadır. Bilimde ön yargı, suçlama, safsata olmaz. Bilim, emperyalist planların hizmetinde olamaz." ifadelerini kullandı.