BIST 10.101
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.433,49
HABER /  DÜNYA

Pentagonun yeni şahininden ilk çıkış

ABD'nin yeni Savunma Bakanı Robert Gates ABD'nin Ortadoğu'da başarısızlığa uğramayı kaldıramayacağını söyledi.

Abone ol

Gates, resmen göreve başlaması dolayısıyla ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Amerikalı oğullarımızın ve kızlarımızın evlerine dönmeleri için hepimiz bir yol bulmak istiyoruz. Ancak ABD Başkanı George Bush'un da açıkça söylediği gibi Ortadoğu'da başarısızlığa tahammülümüz yok” diye konuştu.

“Irak'ta başarısızlık ülkemizin peşini bırakmayacak bir felakete neden olur, güvenilirliğimize zarar verir ve önümüzdeki onlarca yıl Amerikalıları tehlikeye atar” diyen Gates, yeni Savunma Bakanı olarak önceliği Irak'a vereceğini ve Amerikalı askeri yetkililerle görüşmek üzere “mümkün olduğunca kısa süre içinde” bu ülkeye gideceğini belirtti.

Gates, Afganistan'ın da başka bir endişe kaynağı olduğunu belirterek, ”Afganistan'ın yeniden teröristlerin sığınağı olmasına izin veremeyiz” dedi.

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatının (CIA) eski başkanı Robert Gates (63), Donald Rumsfeld'in yerine yeni Savunma Bakanı olarak bu sabah yemin ederek resmen göreve başlamıştı.

Bush, Irak'taki kötü gidişatı değiştirmek ve yeni bir bakış açısı getirmek amacıyla ABD Savunma Bakanlığına Gates'i atamıştı.