BIST 9.986
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.435,23
HABER /  DÜNYA

Pentagon YPG/PKK'ya verilen silahlar konusunda sessiz

Suriye'den çekilme hazırlığına giren ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), terör örgütü YPG/PKK'ya verilen silahların geri alınması sorusuna net bir cevap vermedi.

Abone ol

Pentagon Sözcüsü Binbaşı Sean Robertson, AA muhabirinin, Suriye'de YPG/PKK'ya verilen silahların geri alınıp alınmayacağına yönelik sorusuna yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında, SDF'in (YPG/PKK) bölgede DEAŞ'a karşı etkili bir ortak olduğunu ileri süren Robertson, "SDF'ye verilen silahların sınırlı, görevlere özel olacağı ve DEAŞ'ı yenilgiye uğratma hedefine ulaşmak için kademeli olarak sağlanacağı konusunda her zaman açık olduk." ifadelerini kullandı.

KAÇAMAK YANIT
Kendisine ikinci kez yöneltilen soruya da net bir cevap vermekten kaçınarak Pentagon politikası gereği devam eden operasyonlar konusunda detay veremeyeceğini belirten Robertson, ABD birliklerinin güvenli ve bilinçli bir şekilde Suriye'den çıkarılması konusuna odaklandıklarını ifade etti. 

ÇAVUŞOĞLU: HEPSİNİ GERİ ALMALARI MÜMKÜN DEĞİL
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde ABD'nin Suriye'den kararını değerlendirirken "Hepsini geri almaları, toplamaları mümkün değil ama biz bu konudaki beklentimizi ABD'nin açıkladığı karardan sonra da net bir şekilde muhataplarımıza ilettik" diye konuşmuştu.

ABD'nin Suriye'den çekilme kararını imzaladı

ABD'NİN SURİYE'DEN ÇEKİLME KARARI
ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Başkanlığım döneminde Suriye'de bulunmamızın tek nedeni olan DEAŞ'ı yendik." ifadesini kullanmıştı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da yaptığı açıklamada, "DEAŞ ile mücadelenin yeni evresine girmekle beraber, ABD askerlerini ülkeye geri çekmeye başladık." bilgisini vermişti. Daha sonra benzer bir açıklama da Pentagon'dan gelmişti.

Amerikan medyasının Dışişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberlerde ise Dışişleri Bakanlığının Suriye'deki tüm personelini 24 saat içinde çekeceği, ABD'nin Suriye'deki askerlerinin de 60 ila 100 gün içinde ülkeden çekileceği iddia edilmişti.