BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,95
ALTIN 2.447,53
HABER /  GÜNCEL

Hakkında soruşturma açılmıştı! Metin Akpınar'dan açıklama

Avukatı İrem Hekimoğlu aracılığıyla yazılı bir açıklama yapan Metin Akpınar, ''Konuşulan konular ne yazık ki çok yanlış anlaşılmış ve bir takım üzücü, hatalı çıkarımlar yapılmıştır.'' dedi.

Abone ol

TÜRK sinemasının ünlü ismi Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında Halk TV’de kullandığı ifadeler dolasıyla soruşturma başlatıldı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, iç savaş ve darbe çağrısında bulunmakla suçlanan Metin Akpınar hakkında dün soruşturma başlattığı bildirildi.

Açıklama yapan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın savunmalarının alınması amacıyla davet edildiklerini belirtildi.  

SANATÇI Metin Akpınar, avukatı İrem Hekimoğlu aracılığıyla yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"KONUŞULAN KONULAR ÇOK YANLIŞ ANLAŞILMIŞ VE BİR TAKIM ÜZÜCÜ, HATALI ÇIKARIMLAR YAPILMIŞTIR"
"Halk Tv'de yayınlanan 'Halk Arenası' programında konuşulan konular ne yazık ki çok yanlış anlaşılmış ve bir takım üzücü, hatalı çıkarımlar yapılmıştır. 

"SANKİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANI HEDEF ALINMIŞ GİBİ BİR ALGI YARATILMAK İSTENMİŞ"
Programda konuşulan konular, özellikle bazı medya organlarınca kamuoyuna farklı şekilde yansıtılmış ve sanki Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı hedef alınmış gibi bir algı yaratılmak istenmiş bu vesileyle de konunun hem kamuoyuna hem de Cumhurbaşkanı'na yanlış aksettirilmesine neden olunmuştur.

HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ
Konunun, kamuoyunca, olduğundan farklı anlaşılmaması arzusunu taşımakla beraber, toplumu gerçek dışı haberlerle yanlış yönlendiren söz konusu medya organları ve sorumluları hakkında da hukuki yollara başvurulacağını saygıyla duyururuz" 

MÜJDAT GEZEN: HADDİNİ BİL
Müjdat Gezen katıldığı programda şu ifadeleri kullanmıştı: "Erdoğan, Türkiyede kıyamet kosa bunları kılı kıpırdatmaz diyor. Herkese hadini bil diyor. Bak Recep Tayyip Erdoğan sen bizim vatan severliğimiz sınayamazsın haddini bil."

ERDOĞAN: ŞİMDİ GİT YARGIDA BEDELİNİ ÖDE
Metin Akpınar'ın skandal sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'DEİK Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Bunlar sanatçı müsveddesi, yargıya hesabını versinler. Bunun bedelini ödeyecekler. Bu ülkenin cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın. Şimdi git yargıda bedelini öde" demişti. 

METİN AKPINAR NE DEMİŞTİ?
Metin Akpınar, Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programında politik eleştirilerde bulunurken ülkedeki kutuplaşmaya dikkat çekmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bireylerin özgür iradesiyle geleceklerini tayin edebildikleri rejim demokrasidir. Bizim polarizasyondan, bu kargaşadan kurtulabilmemizin tek çaresi de demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek ne ala, kavga dövüş olmaz, biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her faşizmin olduğu gibi, karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı gibi kötü sonlar yaşayabilir ama bize yazık olur, biz harap oluruz.

Kim Rusya'ya döndüyse, iktidardan gitti onu da söyleyeyim. Adnan Menderes de randevu almıştı ihtilal oldu. Süleyman Demirel aynı şekilde Kuzey'e döndüğün de ihtilal oldu. Bakalım darısı kimin başına. "