BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,69
ALTIN 2.496,92
HABER /  DÜNYA

Pentagon, Esed rejiminin Münbiç'e girdiği haberlerini yalanladı

Pentagon, Esed rejiminin Münbiç'e girdiği haberlerini yalanladı. Pentagon, Esed rejiminin Münbiç ilçesine girdiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Abone ol

Pentagon, Esad rejiminin Münbiç ilçesine girdiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. ABD öncülüğündeki DEAŞ Karşıtı Koalisyon, Esad rejimi güçlerinin Münbiç ilçesine girdiği haberlerini yalanladı. Öte yandan DEAŞ karşıtı koalisyon, ''Münbiç'te askeri nitelikli herhangi bir değişiklik olmamıştır'' denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Esad rejimi Münbiç'te bayrak dikti' iddialarına yönelik yaptığı açıklamada, "Suriye'nin Münbiç'e yönelik psikolojik çalışma ve eylem içerisinde olduğunu biliyoruz. Orada kendi bayrağını dalgalandırma gibi bir durum olduğunu biliyoruz. Ortada kesinleşmiş bir şey yok. 1 saat kadar önce arkadaşlarımızla görüştük, kesin bir şey söz konusu değil" dedi.

DEĞİŞİKLİK YOK

DEAŞ karşıtı koalisyon, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Suriye'nin Münbiç ilçesinde askeri güç değişimine yönelik asılsız iddialara rağmen Koalisyon bu iddiaların doğruluğuna dair herhangi bir belirti görmedi. Tüm taraflara Münbiç'in bütünlüğüne ve vatandaşlarının güvenliğine saygı duyması çağrısında bulunuyoruz." ifadesine yer verildi.

ÖSO DA İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Özgür Suriye Ordusu, 'Suriye ordusunun Münbiç'te kontrolü ele aldığı' bilgisini doğrulamadı. Suriye askerlerinin, YPG'nin bırakıp kaçtığı Münbiç'e girdiği iddiaları üzerine konuşan ÖSO Sözcüsü "Bu haberler yalan" dedi.

Erdoğan'dan son dakika Münbiç açıklaması

ÖSO uçaksavarla Münbiç'e gidiyor sınırda hareketlilik