BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,85
ALTIN 2.389,06
HABER /  GÜNCEL

Penn State Üniversitesi'ne taciz cezası

ABD'de üniversiteler arası spor müsabakalarından sorumlu kurum, taciz skandalı nedeniyle Penn State Üniversitesi'nin 60 milyon dolar para cezasına çarptırdı.

Abone ol

ABD'de üniversiteler arası spor müsabakalarından sorumlu kurum, taciz skandalı nedeniyle Penn State Üniversitesi'nin 60 milyon dolar para cezasına çarptırdı.

Futbol takımının yardımcı teknik direktörü Jerry Sandusky'nin karıştığı taciz skandalı nedeniyle üniversitenin dört yıl süreyle müsabakalara katılması yasaklanırken, 1998-2011 yılları arasında elde ettiği tüm birincilikler de iptal edildi.

Ulusal Üniversite Atletizm Birliği, üniversite yetkililerinin taciz skandalını önleyemediği için bu kararın alındığını açıkladı.

Sandusky, kendi kurduğu bir yardım kuruluşunda tanıştığı 10 kadar erkek çocuğu 15 yıl süreyle taciz etmekten suçlu bulunmuştu.

Mahkeme 45 ayrı taciz suçundan suçlu bulduğu Sandusky'nin cezasını henüz açıklamadı. Ancak 68 yaşındaki teknik direktör yardımcısının hayatının geri kalan kısmını hapishanede geçirebileceği belirtiliyor.

Taciz skandalı okulun ünlü teknik direktörü Joe Paterno'nun itibarını da lekeledi. Sandusky 15 yıl boyunca Paterno'nun yardımcılığını üstlenmişti.

Üniversiteler arası müsabakalarda en fazla galibiyet elde eden teknik direktör olan Paterno bu yılın başında, dava sonuçlanmadan kısa bir süre önce ölmüştü.

Eski FBI Direktörü Louis Freeh'in yayımladığı bir raporda Paterno ağır bir şekilde eleştirilmiş, üniversitenin kurbanları ve potansiyel kurbanları koruyamadığı belirtilmişti.

Paterno'nun kazandığı birinciliklerin bir çoğu sicilinden silinecek.

Pazar günü, Paterno'nun üniversitedeki heykeli kaldırılmıştı.