BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.420,13
HABER /  GÜNCEL

Eyvah! Yılın en sıcak günleri kapıda!

Kuvvetli sıcak hava dalgasının hafta sonuna kadar ülke genelinde etkili olacağı ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 10 derece üzerinde seyredeceği bildirildi.

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, kuru ve sıcak karakterli Basra alçak basınç merkezinin hafta ortasından itibaren güney ve iç bölgelerde etkisini daha da artırması bekleniyor.

Ülke genelinde hafta sonuna kadar etkili olacak kuvvetli sıcak hava dalgasıyla birlikte, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yarın Kars, Ardahan, Ağrı çevrelerinde öğle saatlerinden sonra yerel gök gürültülü sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Çarşamba ve Perşembe günleri ülke genelinde yağışın görülmeyeceği tahmin ediliyor.

Beklenen kuvvetli sıcak hava dalgası nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı özellikle kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında güneşte kalma sürelerinin en aza indirilmesi ve koruyucu tedbirlerin alınması gerekiyor.

Ayrıca, yüksek sıcaklık ve düşük nem nedeniyle meydana gelebilecek orman yangını riskine karşı çiftçilerin anız yakmaması, vatandaşların ve ilgililerin duyarlı ve tedbirli olması istendi.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edildiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyinin parçalı bulutlu, Kırklareli'nin Demirköy ve Kıyıköy ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu, Denizli ile Muğla ve Aydın'ın iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla batısının parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Antalya'nın Alanya, Manavgat, İbradı, Akseki, Gazipaşa, Finike, Gündoğmuş, Kumluca ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir ve Çankırı'nın kuzey çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu ve Karabük çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.