BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Pazartesi çileye dönmesin alarmı

Okulların açıldığı perşembe gününü sorunsuz atlatan İstanbul'da bu kez pazartesi alarmına geçildi. İşte uyarı ve önlemler

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yeni eğitim ve öğretim döneminin başlaması nedeniyle aldığı trafik önlemleri sürüyor.

Asıl çilenin pazartesi başlayacağından yola çıkan yetkililer, yine alarmda. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da 2009-2010 eğitim ve öğretim yılının ilk günü alınan tedbirler ve vatandaşların duyarlılığı sonucu trafikte sorun yaşanmadığı belirtilerek, 13 bin servis aracının trafiğe çıktığı hatırlatıldı.

Sabah ve akşam saatlerinde Boğaziçi köprülerinde akıcı bir yoğunluk yaşandığı da kaydedilen açıklamada, D-100 karayolu Küçükçekmece mevkii ve 1. Boğaziçi Köprüsü çıkışı Acıbadem kavşağında meydana gelen trafik kazalarının kısa süreli sıkışıklığa neden olduğu anımsatıldı.

Pazartesi günü de tedbirlerin aynen devam ettirilerek Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yönetileceği belirtilen açıklamada, AKOM'un sabah saat 06.00'dan itibaren alarma geçeceği vurgulandı.

Vatandaşların pazartesi günü de toplu taşıma araçlarını kullanmaları, ana arterler ve kavşaklarda trafik kurallarını ihlal etmemelerinin trafik akışı açısından önemli olduğunun da altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

İŞTE ÖNLEM VE UYARILAR

- Servisler mutlaka öğrenciyi evinden alıp evine bırakacak. Kesinlikle boş olarak servise çıkılmayacak.

- İETT'nin ek otobüs seferleri devam edecek.

- Çocuklarını servisle göndermeyen veliler ve öğrencilerin toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri ulaşım ve trafik rahatlığı açısından büyük önem taşıyor.

- Sirkeci-Harem arası ek arabalı vapur seferleri yapılacak. Okul servis araçları arabalı vapurlardan öncelikle yararlanacak.

- Metro-hafif metro-finiküler, PİK saatlerde azami sıklıkta sefer düzenleyecek (sinyalizasyon ayarlarına göre 2 dakikada bir).

- 4. Levent-Maslak AOS arası metro seferleri 06.15-21.07 saatleri arasında yapılacak.