BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Pazarda para izdihamı

Tekirdağ’da bir inşaat firmasının yetkileri, tanıtım amacıyla pazarda para dağıtınca izdiham yaşandı. Vatandaşlar, içinde paraların olduğu b...

Abone ol

Tekirdağ’da bir inşaat firmasının yetkileri, tanıtım amacıyla pazarda para dağıtınca izdiham yaşandı. Vatandaşlar, içinde paraların olduğu broşürleri kapmak için birbirleriyle yarıştı.
Edinilen bilgiye göre ünlü bir inşaat firması Tekirdağ’da yapacağı konutların tanıtımı için ilginç bir yönteme başvurdu. Şirket, Tekirdağ şehir merkezinde 5 bin kişiye 5, 10, 20, 50 ve 100 TL’lik banknot dağıttı. 5 bin kişiye yaklaşık 200 bin TL dağıtan şirket, tanıtıma ilginin yoğun olması nedeniyle bin kişiye daha para dağıtma kararı aldı.
Vatandaşların içinde para bulunan broşürleri kapma yarışı bir anda izdihama dönüştü. Broşür kapma çabası nedeniyle bazı kişiler ezilme tehlikesi geçirdi. Kalabalığın arasında kalan şirket yetkilileri ise çareyi kaçmakta buldu.
Broşürlerin içinden çıkan paraları gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Yaşlı bir vatandaş, para dağıtan görevlilere inanmakta uzun süre güçlük çekti. Bazı vatandaşların ise broşürleri almayı reddettiği görüldü.
(İHA)