BIST 10.392
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.407,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Pavarottinin eşi dava açtı

Ünlü tenor Luciano Pavarotti'nin dul eşi 30 milyon avroluk tazminat davası açtı

Abone ol

İtalya'da geçen Eylülde hayatını kaybeden ünlü tenor Luciano Pavarotti'nin dul eşi Nicoletta Mantovani, tenorun iki arkadaşının evlilikleri hakkında yaptığı açıklamaların iftira niteliğinde olduğu iddiasıyla 30 milyon avro tutarında tazminat davası açtı.

Avukatı Anna Maria Bernini, yaptığı açıklamada, Mantovani'nin Pavarotti ile evliliği hakkında yapılan açıklamaların kesilmediğini, hatta tekrar edildiğini belirterek, tazminat davası açmaktan başka çarenin kalmadığını söyledi.

Avukatı, Mantovani'nin davayı, "saygınlığını korumak, ünlü tenordan olan 4 yaşındaki kızına ve Pavarotti'nin anısına zarar gelmemesi için" açtığını belirtti. Hakkında dava açılan kişilerin Pavarotti'nin uzun dönem arkadaşları olan diyetisyenin eşi Franca Corfini Strata ve orkestra şefinin eşi Lidia La Marca olduğu bildirildi.

Mantovani'nin her kadın için 15 milyon dolar tazminat talep ettiği ve davayı kazanması halinde tazminat parasını bir yardım kuruluşuna bağışlayacağı belirtildi. Avukatı, duruşma tarihinin henüz belirlenmediğini söyledi.

Pavarotti, 71 yaşında pankreas kanserinden 6 Eylülde hayatını kaybetmişti. Ünlü tenorun ölümünden sonra arkadaşları, Pavarotti'nin evliliğinde mutsuz olduğunu ve Mantovani'nin tenorun ilk eşinden olan 3 kızıyla miras mücadelesi içinde bulunduğunu söylemişti.