BIST 10.051
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.403,32
HABER /  GÜNCEL

Patron tazminatı ödemeyince!

Gaziantep'te tazminatını alamayan işçinin patronunu kaçırdığı idda edildi.

Abone ol

Gaziantep'te bir fabrika işçisi ve 2 arkadaşı, tazminatını ödemediğini ileri sürdüğü fabrika sahibini kaçırdıkları iddiasıyla gözaltına alındı.
Et Balık Kurumu kavşağındaki Zorkirişçi Deri Fabrikası'ndaki işinden bir süre önce ayrılan M.S, yaklaşık 2 bin YTL'lik tazminatını alamadığını öne sürerek, dün, beraberinde arkadaşları S.A. ve A.D. ile birlikte fabrikanın önüne geldi. Burada bir süre bekleyen M.S, S.A. ve A.D, işyerinden otomobiliyle çıkan fabrika sahibi Abdülkadir Zorkirişçi'nin otomobiline binip, ellerini, ayaklarını bağladılar.
Fabrikadan yaklaşık 300 metre uzaklaştıktan sonra tekerleği çukura düşen otomobili çıkartamayan M.S, S.A ve A.D, Zorkirişçi'nin üzerindeki bin 210 YTL ve 500 doları aldıktan sonra ayaklarındaki bağları çözdüler. Söz konusu kişiler, yürüyerek fabrikanın önüne geldiler, Zorkirişçi'nin ayaklarını tekrar bağlayıp orada bırakarak kaçtılar.
Zorkirişçi'nin şikayeti üzerine soruşturma başlatan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğine bağlı ekipler, otomobilde nüfus cüzdanının fotokopisini düşüren M.S. ile S.A. ve A.D'yi yakaladı.
M.S'nin, Zorkirişçi'den aldığı parayı Dülük köyündeki evine sakladığını söylemesi üzerine evde yapılan aramada, para bulundu.
Gözaltına alınan M.S, S.A ve A.D, sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.