BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.420,19
HABER /  GÜNCEL

Patlama sonrası yaralıların sağlık durumu

Dün Etiler'de sabah saatlerinde gerçekleştirilen bombalı saldırıda yaralanan 1'i polis 7 kişi hakkında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaptı

Abone ol

Dün Etiler'de sabah saatlerinde gerçekleştirilen bombalı saldırıda yaralanan 1'i polis 7 kişi hakkında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaptı

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada;

ŞİŞLİ ETFAL EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE TEDAVİ ALTINA ALINAN YARALILAR;

1) A. D. ( 30 ) Genel vücut travması

Kulak Burun Boğaz Kliniği'ne yatışı yapıldı. Sağ bacağında basit çatlak bulunan hastanın genel durumu iyi, tedavisi devam etmektedir.

2) S.E. ( 52 ) Genel vücut travması

2. Derece yanığı bulunan hasta Plastik Cerrahi Kliniği'ne yatırıldı. Genel durumu orta düzeyde olan hastanın tedavisi devam etmektedir.

3) S. I. ( 23 ) Genel vücut travması

Kulak Burun Boğaz Kliniği'ne yatışı yapıldı. Genel durumu iyi olan hastanın sol kolunda 2. derece yanık, sağ bacağında yumuşak doku travması bulunmaktadır. Tedavisi devam etmektedir.

4) A. O. Ç. ( 46 ) Genel vücut travması

Boyun yaralanması ile Kulak Burun Boğaz Kliniği'ne yatışı yapılan hastanın bugün taburcu olması planlanmaktadır. .

5) Y. Ş ( 50 ) Genel vücut travması, İnhalasyon yanığı

Yanık cerrahi yoğun bakım ünitesine yatışı yapılan hastanın göz perferasyonu

(yırtılma) nedeniyle bugün enükleasyon ameliyatı yapılması planlanmaktadır. Genel durumu orta/kötü olan hasta entübe ( Solunum Yolu Açılması ) ve ventilatöre bağlı olarak takip edilmektedir.

6) A. Y. ( 31 ) Genel vücut travması,

Kulak Burun Boğaz Kliniği'ne yatışı yapılan hastanın bugün taburcu olması planlanmaktadır. .

OKMEYDANI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ'NDE TEDAVİ ALTINA ALINAN YARALILAR;

1) A. B. ( 38 ) Genel vücut travması

Sağ diz altı ampute ( Sağ bacağın diz altından kesilmesi), sol bacakta kırık mevcut. Hasta Genel Cerrahi, Ortopedi ve Plastik Cerrahi Kliniklerince muayene edilerek ameliyata alındı. Ameliyat sonrasında genel durumu iyi olan hastanın yoğun bakım ünitesinde takip ve tedavisi devam etmektedir.

2) C. M. ( 39 ) Genel vücut travması

Genel Cerrahi Ortopedi ve Plastik Cerrahi Kliniklerince muayene edildi. Acil serviste müşahede altına alınan hastanın genel durumu iyi olduğundan 26.05.2011 tarihinde saat 16:30 civarında taburcu edilmiştir.