BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Patlama beni 10 metre fırlattı

Ulus'taki patlamının ardından olay yeri can pazarına döndü. Görgü tanıkları korkunç patlamayı şöyle anlattı

Abone ol

Görgü tanıkları patlamanın çok şiddetli olduğunu belirtti. Murat Uçak isimli görgü tanığı olayı şöyle anlattı: “Ben uzaktaydım. Bulunduğum yer bile sallandı. Cam kırıkları oldu her yer. İnsan parçalarının dağıldığını gördüm. Bunu yapan insan olamaz"

PATLAMA BENİ 10 METRE İLERİ FIRLATTI

Bir başka görgü tanığı ise “Son derece müthiş bir patlama beni 10 metre ileri fırlattı, şok geçirdik. Yerlerde belki 20, 30’dan fazla insan vardı. Henüz daha kulaklarım yerinde bile değil, sesten. Binanın içinde patladı."

ÇARŞIDAKİ ESNAF ANLATIYOR

Şehir çarşısında esnaflık yapan Mehmet Yılmaz, AA muhabirine olay sırasında yaşadıklarını anlattı. Yılmaz, patlama sesiyle birlikte yola çıktıklarını ve sesle birlikte alev çıktığını gördüklerini söyledi. Bu sırada bir kişinin yandığına tanık olduklarını anlatan Yılmaz, kişinin üzerine kilim örterek ve suyla söndürmeye çalıştıklarını bildirdi.

Patlama sırasında çarşının önündeki otobüs durağının çok kalabalık olduğunu ifade eden Yılmaz, 40’a yakın yaralıyı araçlarla hastanelere gönderdiklerini kaydetti.

Yılmaz, bu sırada kopan kol ve bacaklar gördüğünü, patlama nedeniyle yer yer çöküntü olan iki mağazadan da bazı kişilerin çıkaramadıklarını bildirdi.

İŞTE BİR BAŞKA GÖRGÜ TANIĞININ ANLATTIKLARI

Ugur Öztürk adındaki bir diğer görgü tanığı da patlamayla birlikte camların geniş bir çevreye yayıldığını siyah dumanlar çıktığı ifade etti. Parçalanan bir kişiyi gördüğünü anlatan Öztürk, 7-8 yaralının da çevrede bulunan esnaf ve polisler tarafından arabalara bindirildiğini kaydetti.