BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.435,70
HABER /  RAMAZAN

Patates kızarması MC Donald'taki usülü nasıl yapılır?

Patates kızartmanın püf noktaları nelerdir? Mac Donald patates kızarması nasıl yapılıyor. Patates kızarması hakkında Gazelle Resort & Spa Mutfak Şefi Ümit Yavuz hiç bilinmeyenleri cevapla.tv sitesine anlattı.

Abone ol

Evde yapılan patates kızarması ile Mc Donald ya Burger King gibi mekanlarda yediğimiz patates kızartması birbirini tutmaz. Peki Mc Donald usülü patates kızarması nasıl yapılır, püf noktası nedir? Patates kızarması en iyi kızgın yağda olur diyorsanız aşağıdaki videoyu mutlaka izleyin. 

Çoğu aşçı ve gıda bilimcisi en iyi patates kızartması için çifte kızartma önerecektir. Önce daha az ısınmış bir yağda, sonra ise daha kızgın yağda. Böylece patatesin yüzeyinde güzel bir kabuk oluşacaktır. McDonald’s gibi yerlerde ise patatesler dilimlendikten sonra üzerinden kaynar su geçirilerek dondurulur ve ihtiyaç olduğunda kızartılır. Bazıları ise bu yöntemin çifte kızartma kadar etkili olmadığını savunuyor.

Gazelle Resort & Spa Mutfak Şefi Ümit Yavuz hiç bilinmeyenleri cevapla.tv sitesine patates kızarmasının püf noktasını şöyle anlattı :