BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.471,86
HABER /  GÜNCEL

Pastırma yazı devam edecek mi?

Hafta sonu sıcaklıklar mevsim normallerinin 1-2 derece üzerine çıktı... Peki sıcaklıklar düşecek mi? Havalar nasıl olacak?

Abone ol

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 1-2 derece üzerine çıktığını söyledi.


Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 1-2 derece üzerine çıktığını söyledi.

Yıldırım, Türkiye'nin Perşembe gününden beri Azor yüksek basıncı ile Akdeniz üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisi altında bulunduğunu kaydetti.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde bulunduğunu dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"İstanbul, yeni haftaya Orta Akdeniz üzerinde bulunan alçak basınç sisteminin etkisine girerek başlamaktadır. Haftanın ilk iki günü İstanbul'da yağış beklenmiyor. Hava sıcaklıklarının yine mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, lodostan orta kuvvette esecek. İstanbul'un Çarşamba gününden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelmesi beklenen yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Sıcaklıkların yağışla birlikte azalarak mevsim normalleri civarı ve altına inmesi bekleniyor."

Yıldırım, pazartesi günü havanın parçalı bulutlu ve sıcaklıkların en düşük 14, en yüksek 22 derece olarak gerçekleşeceğini, salı günü az bulutlu ve sıcaklıkların en düşük 14, en yüksek 21 derece olacağını bildirdi. Çarşamba günü havanın sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı olacağını ifade eden Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Yıldırım, sıcaklıkların ise en düşük 15, en yüksek 18 derece dolayında olacağının tahmin edildiğini sözlerine ekledi