BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.470,25
HABER /  GÜNCEL

Kız kaçırma meselesinde 4 ölü

Aralarında kız kaçırma meselesi yüzünde husumet bulunan iki aile düğünde kapıştı. Silahlar konuştu ortalık can pazarına döndü

Abone ol

Van'ın Başkale ilçesi Esenyamaç köyünde bir düğünde iki mezra sakinleri arasında kız kaçırma meselesi yüzünden çıkan kavgada 4 kişi öldü. Kavgada korucu silahları kullanıldığı iddia edildi.

Kaymakamlık, daha büyük bir olayın olmaması için her iki mezradaki korucu silahlarını toplama kararı aldı.

KORUCU SİLAHLARI KULLANILDI

Başkale Esenmayaç köyüne bağlı Nenehatun mezrasında Halil Akgün'ün düğününde aralarında kız kaçırma meselesi yüzünde husumet bulunan aynı köye bağlı Dereboyu ve Sualtı mezrası sakinleri arasında kavga çıktı. Her iki tarafta bulunan korucu şahısların da karıştığı iddia edilen kavgada Erdem Atlı, Vahdettin Akkaya ve Yavuz Akkaya hayatını kaybetti. Gece 02.30 sularında ise olayda hayatını kaybettiği belirtilen Behzat Akkaya'nın (26) cesedi ile yaralı M. A. Başkale Devlet Hastanesi'ne getirildi. Böylece olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e, yaralananların sayısı ise 5'e çıkmış oldu.

Kavgada yaralanan H.A.P., T.T., M.P., ve B.T. isimli şahıslar, düğüne davetli olan başka köylüler tarafından daha önce Başkale Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Durumları ağır olan yaralılar, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Van'daki hastanelere sevk edilmişti. Yaralılardan ikisinin Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde, diğer ikisinin ise Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavileri sürüyor. Gece 02.30 sularında getirilen yaralı M.A.'nın da Van'a sevk edilmesi bekleniyor. Başkale ve Van'daki hastaneler çevresinde jandarma ve polis, yoğun güvenlik önlemleri almış durumda.

Kavganın hemen başında çıkan çatışmanın ardından yaralılar diğer köylüler tarafından hastaneye kaldırılırken köyde taraflar arasında çatışmanın saatlerce devam ettiği öğrenildi. Kavga haberinden hemen sonra köye giden jandarma ekiplerinin, çatışma sebebiyle olaya geç müdahale etmek zorunda kaldığı bildirildi. Jandarma, her iki mezra ile çatışmanın yaşandığı Nenehatun'un giriş ve çıkışlarını tuttu.

Başkale Kaymakamı Yunus Kalaycı, kavga haberi alınır alınmaz köye çok sayıda jandarma ekibinin sevk edildiğini belirterek, köylerin giriş ve çıkışlarının jandarma tarafından tutulduğunu söyledi. Kavga eden taraflarda korucu olan kişilerin bulunduğunu dile getiren Kalaycı, "Kavgada korucu silahlarının kullanılmış olması ihtimal dahilindedir. Daha büyük bir olay olmaması için her iki mezradan korucu silahlarının toplatılmasını kararlaştırdık. İkinci bir emre kadar silahlar kendilerine verilmeyecek" dedi.