BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Pasaport randevusu artık cumartesi de var nereden alınacak?

İSTANBUL'da ertesi gün pasaport randevusuna geçildi. Pasaport randevusu artık cumartesi de alınabilecek. Pasaportları artık emniyet değil nüfus müdürlükleri veriyor.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İstanbul'da 30 Mayıs'tan itibaren her gün toplam 4 bin 500 pasaport randevusu verilebilir hale gelmiştir. Sonraki tarihlere randevu alanlar isterlerse randevularını iptal edip 30 Mayıs'tan itibaren kontenjan açık oldukça yeni randevu alabilirler." ifadelerini kullandı.

ERTESİ GÜN PASAPART RANDEVUSU : Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul'da randevu sisteminde, ilave işlem masası temini, kimlik kartı, sürücü belgesi ve pasaport işlemlerinde kota uygulamasına geçilmesi nedeniyle "ertesi gün pasaport randevusu" uygulamasına geçildiğini belirtti.

CUMARTESİ PASAPORT RANDEVUSU VAR : Cumartesi günlerinin de pasaport randevusuna açıldığını aktaran Soylu, "İstanbul'da 30 Mayıs'tan itibaren her gün toplam 4 bin 500 pasaport randevusu verilebilir hale gelmiştir. Sonraki tarihlere randevu alanlar isterlerse randevularını iptal edip 30 Mayıs'tan itibaren kontenjan açık oldukça yeni randevu alabilirler." açıklamasını yaptı.

PASAPORT RANDEVU NEREDEN ALINIR: Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan pasaport işlemleri, 2 Nisan 2018 tarihinden beri tık Nüfus Müdürlüklerinden yapılıyor. Aynı şekilde ehliyetleri de artık emniyet değil nüfus müdürlükleri veriyor.

Pasaport için randevu işlemleri artık nüfus müdürlükleri tarafından yapılıyor. Nüfus müdürlüklerine verilen fotoğraf, parmak izi ve imza, bütün işlemler için geçerli olacak. Randevu alacak vatandaşlar ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi'nden veya 'randevu.nvi.gov.tr' internet adresinden işlemleri için kolayca randevu alabilecek.

PASAPORT HARÇ BEDELİ NE KADAR? : Daha önce verilen parmak izleri veya fotoğraflar nüfus müdürlüklerinde de geçerli olacak. 2018 yılında 6 aylık pasaport harç bedeli 137,40 TL olarak belirlendi. Bu bedele 108 TL değerinde defter bedeli de eklendiğinde 6 aylık pasaportun maliyeti toplamda 245,40 TL olmaktadır.

Pasaport için gerekli belgeler : TC kimlik numaralı Nüfus Cüzdanı, 2 adet Biyometrik Fotoğraf (5X6 cm). *Pasaport Defter Bedeli Makbuzu *Maliye Bakanlığınca her yıl belirlenen Pasaport Defter Bedeli , Tüm Bankalar ve Emniyet Müdürlüğü içerisinde bulunan Vergi Dairesi veznesine yatırılabilir. *Pasaport Harç Bedeli Makbuzu