BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Paşadan yürekleri dağlayan konuşma

Hakkari'deki terörist saldırıda şehit olan askerler için Van'da tören düzenleniyor.

Abone ol

Hakkari- Çukurca karayolunda dün sabah PKK'lı teröristlerin hain saldırısında şehit olan askerler için bugün Hakkari ve Van'da düzenlenen törenlerden sonra toprağa verilmek üzere uçakla memleketlerine gönderildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Hakkari- Çukurca karayolunun 12'nci kilometresinde dün PKK'lı teröristlerin askeri konvoya antitank mayınları ve roketatarlarla düzenlediği hain saldırısında şehit olan askerler için ilk tören bu sabah Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda yapıldı.

İKİNCİ TÖREN VAN'DA

Van'daki Jandarma Yarbay Yusuf Turgut Filo Komutanlığı'nda düzenlenen ikinci tören saat 10.30'da başladı. Törene ise Tuğgeneral Levent Köse'nin konuşması damgasını vurdu. "Hüznümüz dağlar kadar" diyen Köse'nin konuşması dinleyenler gözyaşlarını tutamadı.

İşte Köse'nin yürekleri dağlayan o konuşması:

"Acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar ama boynumuzu bükmüyoruz. Kor ateş de olsa, hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşımızı içimize akıtacağız, bugün hainleri de sevindirmeyeceğiz.

KAZANAMAYACAKLAR

Net biçimde ifade ediyorum: Kazanamayacaklar. Kendi karanlıklarında eriyip gideceklerdir. Kendi kanlarında boğulacaklardır. Hiçbir zaman ümitsiz olmadık, olmayacağız. Şiddet sarmalına teslim olmadık, hiçbir zaman da teslim olmayacağız. Bizlere bu acıyı yaşatanlar, bilsinler ki bunun bedelini çok ağır biçimde ödeyeceklerdir."

DUALARLA UĞURLANDI

Yapılan konuşmanın ardından bakanlar Şahin ve Yılmaz şehit ailelerine başsağlığı dileğinde bulunurken, şehitler için Van Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından dua okundu. Törenin ardından 8 şehidin bayraklara sarılı tabutları Mehmetçiklerin omuzlarında bir süre taşındıktan sonra 2 askeri uçakla memleketlerine gönderildi.