BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL

Parktaki çocuklara ateş açan zanlı için karar

PENDİK'te bayramın birinci gününde parkta oynayan çocuklardan birini silahla vurduğu iddiasıyla yeniden gözaltına alınan B.B. tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. O zanlı ile ilgili karar çıktı.

Abone ol

İSTANBUL'da parkta oynayan çocuklara gürültü yaptıkları gerekçesiyle ateş eden ve 7 yaşındaki bir çocuğun yaralanmasına neden olan B.B. yeniden gözaltına alındı. Zanlı, çıkarıldığı mahkemece ‘Korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme ve olası kastla kasten yaralama’ suçundan tutuklandı.

Pendik’te bayramın ilk gününde parkta oynayan çocuklar önce “Gürültü yapmayın, başka yerde oynayın” diye bir bağırış duydu. Oyuna devam eden çocuklar bir anda sitede yankılanan tabanca sesiyle irkildi. Korku içinde kaçışan çocuklardan 7 yaşındaki Hira Nur Demircan vuruldu.

Çekilen röntgende bir cismin sırtından girip kemiği delerek küçük kızın ciğerine 2 santim kala durduğu anlaşıldı. Yapılan müdahaleyle hayati tehlikeyi atlatan küçük kız, iç kanama olabilir diye 12 saat müşahede altında tutuldu. Hayati tehlikesi bulunmadığı anlaşılan Hira Nur, sırtındaki cisimin daha sonra çıkarılacağı belirtilerek taburcu edildi.

GÖZALTINA ALINIP SERBEST BIRAKILMIŞTI

Olayın ardından görgü tanığı çocukların ifadeleri üzerine yandaki binda oturan B.B. gözaltına alındı. Askerden yeni geldiği bildirilen B.B. götürüldüğü Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde o saatte evinde uyuduğunu söyledi. B.B., küçük kızın hayati tehlikesi bulunmadığı gerekçesiyle savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.