BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Paris'teki dergi saldırganlarına kapıyı o açtı

Fransız Charlie Hebdo dergisine yapılan silahlı saldırıda saldırganlara kapıyı derginin çizerinin açtığı açıklandı.

Abone ol

Fransa'nın başkenti Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan silahlı saldırıda 12 kişi yaşamını yitirdi. Saldırganlar kaçtı.

Saldırıya tanıklık eden karikatürist Corinne Rey, saldırganların kendisine kapıyı açtırdığını belirterek, "Saldırganlar 'Biz El Kaideyiz' dediler" diye konuştu.

Derginin Paris'in 11'inci bölgesindeki Nicolas Apper Caddesi'nde bulunan merkezine saat 11.30 sularında (TSİ 12.30) silahlı en az iki kişi tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda ikisi polis, en az 12 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Saldırıda beşi ağır toplam 10 kişinin yaralandığı da gelen bilgiler arasında.

paris-dergi-saldiri.jpg

"GİRİŞ KODUNU TUŞLADIM"

L'Humanite isimli internet sitesinde yer alan haberde saldırıya tanıklık eden karikatürist Corinne Rey, saldırganların kendisine kapıyı açtırdığını belirterek olay anını şöyle anlattı: "Kızımı almak için kreşe gitmiştim. Dergi binasına geri döndüğümde kapının önünde maskeli ve silahlı iki kişi vardı ve etrafa tehditler savuruyorlardı. İçeri girmek istiyorlardı. Giriş kodunu tuşladım. Wolinski ve Cabu'ya ateş ettiler. Beş dakika sürdü. Ben bir masanın altına saklanmıştım. Çok iyi Fransızca konuşuyorlardı. El Kaide diyorlardı."

30 EL SİLAH SESİ DUYULDU

Kalaşnikof ve roketatarlı saldırganların kaçarken olay yerinin yakınında bulunan bir polis aracını da hedef aldı. Görgü tanıkları, saldırı sırasında en az 30 silah sesi duyduklarını belirtti.