BIST 9.968
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.425,38
HABER /  DÜNYA

PARA DOLU ÇUVALI ALARAK KAYIPLARA KARIŞTI

Adana’dan İstanbul’a gelen ve buradan Frankfurt’a gönderilecek olan toplamda 20 milyon dolardan oluşan 4 çuval paranın iki çuvalı uluslarara...

Abone ol

Adana’dan İstanbul’a gelen ve buradan Frankfurt’a gönderilecek olan toplamda 20 milyon dolardan oluşan 4 çuval paranın iki çuvalı uluslararası para taşımacılığı yapan bir firmanın güvenlik elemanı tarafından kaçırıldı.
Edinilen bilgiye göre; para taşıma yetkisi olan bir kurye şirketinde çalışan C.G adlı özel güvenlik görevlisi, iki gün önce Atatürk Havalimanı Kargo Terminali dışında bekleyen ve şirket aracına transfer edecek 2 güvenlik elemanı tuvalete girdi. Tuvaletten çıktıktan sonra prosedüre uygun olarak para çuvallarını kargoya getiren özel güvenlik görevlisi C.G. çuvallardan, içerisinde yaklaşık 2 milyon 500 bin ABD doları ile 3, 5 milyon Suriye lirası bulunan 4’ünü daha önceden burada bekleyen başka bir arabaya nakletti ve ortadan kayboldu.
Öte yandan, özel güvenlik görevlisi C.G’nin aynı şirkette çalışan bir arkadaşına Irak’a ait GSM şirketi sim kartından mesaj atarak ailesinin durumunu sorduğu öğrenildi.