BIST 9.548
DOLAR 32,54
EURO 34,66
ALTIN 2.489,81
HABER /  DÜNYA

Papadopulosun cesedini kim çaldı?

Kıbrıs Rum yönetimi, eski lideri Tasos Papadopulos'un çalınan naaşını bulmak için seferber.

Abone ol

Papadopulos'un kemiklerini önce ailesinin sonra da bir Sırp işadamı tarafından çalındığı iddia edildi. Polis, hem Sırp işadamını hem de Papadopulos'un ailesini sorguladı ama bir sonuç çıkmadı...

Kıbrıs Rum yönetimi eski lideri Tasos Papadopulos'un çalınan naaşı Ada'nın gündeminde.

Zira, Papadopulos'un Lefkoşa'daki "Deftera" mezarlığından çalınan kemikleri iki hafta geçmesine rağmen bulunamadı.

Rum polisi, artık ülke meselesi haline gelen kemikleri bulabilmek için seferber. Olayla ilgili ilginç iddialar gündemde. Hatta Papadopulos'un naaşının ailesi tarafından çalındığı bile söylendi.

Her türlü ihbari değerlendiren Rum polisi, Papadopulos'un eşini ve üç çocuğunu sorguladı. Deftera köyündeki eviyle, bölgedeki bir kilisede arama yaptı.

100'e yakın polisin katıldığı 5 saat süren aramadan bir sonuç elde edilemedi. Papadopulos'un ailesinin eski liderin naaşını Fransa'ya kaçırarak gömdüğü de dedikodular arasında.

İddialara tepki gösteren, eşi Fotini Papadopulos ise aileyi sarsan suçlamalarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Olayla ilgili bir başka iddia da, kemiklerin, Papadopulos'a 300 bin Kbrıs lira para kaptıran Sırp bir işadamı tarafından çalınmış olabileceği yönünde.

Sırp işadamı Petrac Corgevic de sorgulandı. Bir sonuç alınamadı. Ancak polis, Sırp işadamının aileden fidye istemek için kemikleri çalmış olması ihtimali üzerinde duruyor.

Rum hükümetinin İnterpol, Amerika ve İsrail'den bile yardım istemesine rağmen bir delile ulaşamaması spekülasyonları da beraberinde getiriyor.

Rum halkı arasında konuşulan en garip iddia ise, Papadopulos'u şeytana tapan bir tarikatın kaçırdığı ve cesedi ile ayin yapacağı yönünde.