BIST 10.213
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.464,90
HABER /  DÜNYA

Papa bana yardım et çığlığı

Irak'ın eski başbakan yardımcısı Tarık Aziz İtalyan hükümetinden ve Vatikan'dan yardım istedi.

Abone ol

Irak'ın eski başbakan yardımcısı Tarık Aziz'in İtalyan avukatı Giovanni Di Stefano, Irak'taki olası davasını beklerken "İtalya'da barış içinde yaşamak isteyen" müvekkili için İtalyan hükümeti ve Vatikan'dan yardım istedi.

Di Stefano, düzenlediği basın toplantısında, müvekkillinin İtalya'da barış içinde yaşayabilmesi için İtalyan hükümeti ve Vatikan'dan güvence vermesini istediğini söyledi.

Tarık Aziz'in İtalyan yetkililer ve Vatikan için iki ayrı mektup imzaladığını belirten avukat, Aziz'in Vatikan'a gidecek mektubu Papa'nın ellerine teslim etmesi yönünde kendisine talimat verdiğini de kaydetti.

70 yaşındaki Tarık Aziz, Nisan 2003'te Amerikan birliklerine teslim olmuştu. Halen Amerikalıların elinde bulunan Tarık Aziz'in ailesi, bozulan sağlık durumunu gerekçe göstererek salıverilmesini talep ediyor.

ASAMAZLAR ÇÜNKÜ HRİSTİYAN
Avukatına göre ise, 44 aydır hakkında belirgin bir suçlamada bulunulmaksızın Cropper kampında bulunan Aziz'in hayatının tehlikede olmadığını, onu asmayacaklarını, çünkü bir Hristiyan olduğunu ifade etti ve "Ancak, sağlık durumu iyi değil, bulunduğu cezaevinde sağlanamayan acil tıbbi tedaviye gereksinimi bulunuyor" dedi.

Aziz, Irak'ın işgal edilmesinden bir ay önce, Şubat 2003'te Vatikan'da kabul edilmişti. Aziz'in, 1979'da eski Baas rejimi üyelerinin öldürülmesine ve 1991'de de Kürt ve Şiilerin kitleler halinde öldürülmesine karıştığından şüpheleniliyor.