BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.411,10
HABER /  DÜNYA

Papa Angelus duası yaptı

Dünya Gençlik Günü kutlamaları için Brezilya’ya gelen Papa ziyaretinin bugünkü ayağında genç mahkumlarla görüştü. Papa görüşmenin ardından d...

Abone ol

Dünya Gençlik Günü kutlamaları için Brezilya’ya gelen Papa ziyaretinin bugünkü ayağında genç mahkumlarla görüştü. Papa görüşmenin ardından da San Juaquin Başpiskoposluk Sarayı’nda Angelus Duası yaptı.

MAHKUMLARLA GÖRÜŞTÜ
6 günlük gezi için Brezilya’ya gelen Papa ilk olarak Buenos Aires’te bulunduğu zamandan beri diyalog halinde olduğu mahkumlarla görüştü. Görüşmenin ardından Başpiskoposluk Sarayı’na gelen Papa Hazreti İsa’nın vücut bulma duası olarak adlandırılan Angelus Duası’nı gerçekleştirdi. Dua öncesi halka seslenen Papa ailenin önemine vurgu yaptı. Rio’da bulunduğu için çok mutlu olduğunu belirten Papa halktan İsa’ya ve kiliseye olan inanç ve sevgilerini yenilemelerini isteyerek kilisenin inançlı bir yaşam için taahhüt olduğunu ifade etti. Angelus Duası’nın düzenli olarak duaya teşvik için güzel ve popüler bir kaynak olduğunu da belirten Papa duanın günlük aktivitelerin ritmine vurgu yaptığını kaydetti. Papa ayrıca duanın İsa’nın tanrının oğlu olma anını belirtmesi açısından da oldukça önemli olduğunu ifade etti.

’’MERYEM ANNE VE BABASIYLA BÜYÜDÜ’’
Hazreti Meryem ve ailesinden de bahseden Papa ailenin oldukça önemli bir kurum olduğunu dile getirerek, “Meryem anne ve babasıyla büyüdü. Onların inanç ve sevgisiyle sarılıydı ve Meryem onların evinde tanrıyı dinlemeyi ve onu takip etmeyi öğrendi” şeklinde konuştu.Nesiller arası değişimde diyalog içerisinde bulunulması gerektiğini de ifade eden Papa, büyük anne ve büyük babanın da aile yaşamında oldukça önemli olduğunu belirtti.
Dua sonrası saraydan ayrılan Papa Başpiskopos Tempesta ve Dünya Gençlik Günü hacılarıyla yemek yedikten sonra Copacabana plajında Haç Yolu’nu açacak.
(İHA)