BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.499,92
HABER /  DÜNYA

Başbakan Şırnak’ta konuştu

Şırnak Şerafettin Elçi Havaalanı’nın açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iktidarları boyunca hizmetlerinin engellenmeye çalışıldı...

Abone ol

Şırnak Şerafettin Elçi Havaalanı’nın açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iktidarları boyunca hizmetlerinin engellenmeye çalışıldığını söyledi. Çözüm sürecinden vazgeçmeyeceklerini anlatan Erdoğan, amaçlarının gençlerin ölümünü engellemek olduğunu belirtti. Mısır’da yaşananlara seyirci kalmanın insani olarak vebal olduğunu ifade eden Erdoğan, The Times’ta yayınlanan ilanın hesabını da yasal zeminde soracaklarını dile getirdi. Suriye’de yaşanan çatışmalara da değinen Erdoğan, Suriye politikalarının ilk günden beri net olduğunu söyledi.
Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada ’’Meşruiyetini yitirmiş olan zalim rejimin derhal gitmesini, halkın iradesiyle tecelli etmiş bir yönetim istiyoruz. Suriye halkı bir bütün olarak bizim kardeşimizdir. Eli kanlı zalim rejimin Suriye’de tarafları birbirine kırdırma oyununa kimse gelmemeli.’’ ifadelerini kullandı.
(İHA)