BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Özkök: Kaçacak yeriniz varsa kaçın

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, hükümete zehir zemberek bir yazıyla yüklendi ve şok bir iddiada bulundu.

Abone ol

Dün Başbakan Erdoğan'a orta parmak işareti yapan kadınlara destek veren Hürriyet si yazarı , bugünkü köşesinde " Kaçacak yeriniz varsa durmayın hemen kaçın.." diye yazdı.

İran'daki yolsuzluk soruşturmasının Türkiye'ye sıçrayacağını savunan yazar, adını vermediği ancak ipuçlarını verdiği kişilere ülkeyi terketme çağrısı yaptı.

Hürriyet'in eski genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök, son dönemde kaleminden adeta kurşun yağdırıyor. 17 aralık sürecinden sonra hükümete hiç olmadığı kadar sert eleştiriler yöneltiyor. Muhalefetin dilinden düşümediği Başbakan Erdoğan'a yönelik 'ülkeyi terket' söylemini Özkök de kullandı.

DURMAYIN HEMEN KAÇIN

Özkök, yazısında "Sıkı durun... Olay öyle bir insana dayandı ki, adını verdiğim zaman ne demek istediğimi anlayacaksınız. Onun adını vereceğim, ama adını vermeyeceğim bazı kişilere de son bir kıyağım olsun. Kaçacak yeriniz varsa durmayın hemen kaçın..." ifadelerini kullandı.

Adı büyük bazı kişilerin canı fena halde yanabileceğini savunan yazar, o soruştumayla ilgili bazı ayrıntılar verip isim vermeden Başbakan Erdoğan'a yüklendi:

BABEK BÜYÜK İHTİMALLE KONUŞACAK
 
(...)İlk işaretini geçen pazar günü, Türk basınının son yıllarda yetiştirdiği en başarılı araştırmacı gazetecisi Hürriyet’in Washington Temsilcisi Tolga Tanış verdi.
Başbakan Erdoğan’a yakın bir işadamının eski CEO’sunun kurduğu şirketin, Türkiye-Dubai-İran arasındaki ilginç para trafiğini anlatıyordu.
Bu üç ülke arasındaki karanlık bir ticarette anormal paralar dönüyor, buharlaşıyor, sonra bir yerlerde ortaya çıkıyordu.
Tanış’a göre, olay İran’da eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’a doğru hızla tırmanıyordu.
Aradan 72 saat geçmeden olay patladı ve İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı hakkında yolsuzluk soruşturması açıldı.
Pekiii İranlı yönetici hakkında neden açıldı bu soruşturma...
Türkiye’den bizim de çok iyi tanıdığımız bir kişiyle ilişkisi nedeniyle.
17 Aralık operasyonunda gözaltına alınan İran asıllı Reza Zarrab’ın İranlı ortağı Babek Zencani ile olan ilişkileri nedeniyle...
Gelelim Türkiye’deki bazı kişilere kötü haberimize...
Babek büyük bir ihtimalle konuşacak...
O konuştukça, Türkiye’deki ilişkileri de konuşulacak...
Yani burada istediğiniz kadar “Montaj” deyin, “İyini niyetli yardımsever” diye küçültmeye çalışın...
İsterseniz bütün savcıları ve hâkimleri değiştirin...
Bu davaları “Deniz Feneri”nin söndürülen ışığı gibi karartın...
Siz burada kararttıkça, dünyanın başka yerlerinde aydınlatılacak.
Çünkü işin boyutu öyle devasa bir noktaya gidiyor ki, ister istemez uluslararası kuruluşlar, hatta mahkemeler bile devreye girebilir.

HAYIRLARA VESİLE OLACAK
 
Ben iyi koku alırım; ayakkabı kutularından, gümüş tepsilerden, evlerdeki kasalardan, oradan buradan çok ağır kokular geliyor. Yani diyeceğim, bunu sıfırlamak o kadar kolay olmayacak...
Yüzde 40 küsur oy da bunu pek temizleyemeyecek.
Zarrab’ın gümüş tepsilerde çikolataların altına özenle dizip gönderdiği o yeşil şeyler, onun deyişiyle “hayırlara vesile olacak...”