BIST 9.968
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.425,38
HABER /  GÜNCEL

Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken kimdir olay paylaşımlar

Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken cezaevinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldü. Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Abone ol

Suphi Altındöken kimdir ?

Mersin'de vahşice öldürüldükten sonra cesedi yakılan Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken Adana E Tipi Kapalı Cezaevi'nde öldürüldü. 

Özgecan Aslan cinayetinden kısa bir süre sonra yakalanarak cezavine konulan Suphi Altındöken'in ifadaleri ve sosyal medya paylaşımları uzun süre Türkiye gündemine oturmuştu. 

"KIZIMIN TEK HATASI EVİNE GELMEK Mİ"

Kızının ölüm haberini aldıktan sonra gazetecilere konuşan Özgecan'ın annesi Songül Aslan, kızını öldürenlerin en ağır cezayı almasını istedi. Anne Songül Aslan, kızının ölümüyle ilgili olarak "Bir dolmuşa binip de evine gelirken bu katliamın olmasına benim aklım ermiyor, akıl sır erdiremiyorum. Kızımın tek hatası dolmuşa binip evine gelmek mi?" şeklinde konuştu.

 "SÜTÜNÜ VE HARÇLIĞINI VERDİM GİTTİ"

Kızını en son okula yolcu ettiği sabah gördüğünü anlatan Aslan, "Sabah sütünü verdim, harçlığını verdim gitti. Üç gün önce telefonu bozuktu. Arkadaşının telefonundan ablasına 'Annem merak etmesin 20.00'de Mersin'de olacağım' diye mesaj atıyor. Bekliyorum, bekliyorum gelmiyor. Saatler geçti gelmeyince gece karakola 'kızım kayıp, kaçırdılar mı' diye başvuruda bulundum. Kimliğini verdim, araştırıyoruz dediler" diye konuştu.

ÖZGECAN ASLAN OLAYI GEÇMİŞİ

Çağ Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan 11 Şubat 2015 günü okuldan çıktıktan sonra evine gitmek için Mersin'e sefer yapan, Ahmet Suphi Altındöken'in kullandığı minibüse binmişti. İddianameye göre sanık Atındöken, Özgecan Aslan'a cinsel saldırı amacıyla saldırdı, maktulün direnmesi üzerine Aslan'ı darp etmişti. İddianamede, Özgecan Aslan'ın bayılmasının ardından arkadaşı Fatih Gökçe ile babası Necmettin Altındöken'i çağıran Altındöken'in, genç kızı öldürdüğü, daha sonra üç kişinin anlaşarak cesedi yaktığı belirtilmişti.