BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,55
ALTIN 2.377,98
HABER /  GÜNCEL

Özgecan Aslan cinayeti: Üç zanlı tutuklandı

Tartus'ta tecavüz girişimine direnen ve bıçaklanarak öldürülükten sonra bedeni yakılarak bir dereye atılan Özgecan Aslan'ın katil zanlılıları ifadeleri alındıktan sonra nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Abone ol

Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan'ın adliyeye sevk edilen katil zanlıları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) haberine göre katil zanlısı Suphi Altındöken ve ona yardımcı olan babası Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgularının ardından Tarsus Adliye'sine sevk edildi.

Zanlılar, ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

ÖZGECAN İÇİN YÜRÜYENLER: BEN DE HERHANGİ BİR KADINIM

Zanlılardan Suphi Altındöken, 'canavarca hisle öldürme', Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe de 'suça iştirak, yardım ve yataklık' suçlarından tutuklandı. Zanlılar kararın ardından farklı cezaevlerine gönderildi.

Avukatlar savunmak istemedi

Radikal.com.tr muhabiri İsmail Saymaz'ın haberine göre katil zanlıları için kimsenin avukatlık yapmak istememesi üzerine zanlılar adliyeye sevk edilemiyordu.

SOSYAL MEDYADA CİNSEL TACİZ VE İSTİSMAR #SENDEANLAT ETİKETİYLE TARTIŞILDI

İlçe Jandarma Komutanı Yavuz Bulut'un Mersin Barosu'na yaptığı 'soruşturmanın resmi olarak tamamlanabilmesi için avukat tahsis edilmesi' talebi üzerine baro yargının kilitlenmesini önleme amacıyla akşam saatlerinde bir avukat görevlendirmişti.

ÖZGECAN'IN ÖLÜMÜ BİRÇOK İLDE PROTESTO EDİLDİ

Mersin'de evine gitmek üzere bindiği minibüste tecavüz girişimine direnen Özgecan Aslan, karşı koyunca bıçaklandı ve bedeni yakılarak bir dereye atıldı.

Özgecan Aslan'ın ölümü ve kadına yönelik şiddete karşı birçok şehirde protesto gösterileri düzenlendi.