BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,59
ALTIN 2.386,00
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan flaş Özgecan Aslan talimatı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalya'da AK Parti İl Kadın Kolları Kongresi'nde konuştu.

Abone ol

Antalya AK Parti İl Kadın Kolları Kongresi'nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mersin'de bindiği minibüs şoförü tarafından katledilen Özgecan Aslan ile ilgili talimat verdi. Davutoğlu, 'Özgecan evladımızın adının yaşaması, herkesin bu adı anması için Antalya'da açacağımız gençlik merkezinin adını Özgecan Aslan koyacağız. Ta ki bu genç kızımızın acısı unutulmasın. Kadına uzanan eller kırılsın. Kim uzatırsa uzatsın, kadına uzanan eller kırılsın. Bu elleri kıracağız. İnsanoğlunun gördüğü en namert kişi, kadına el uzatan kişidir.' dedi.

davutoğlu2.jpg

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar;

NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

Özgecan kardeşimize bu hunharca saldırıyı yapanları lanetliyorum ve adaletin en sert şekilde mukabelede bulunacağını ümit ediyorum. Annesi muhterem Songül hanımla telefonla konuştum. Taziyelerimi paylaştım. Bu tür şiddetin bir daha olmaması için ne gerekiyorsa yapacağız, yapmaya devam edeceğiz.

Özgecan evladımızın adının yaşaması, herkesin bu adı anması için Antalya'da açacağımız gençlik merkezinin adını Özgecan Aslan koyacağız. Ta ki bu genç kızımızın acısı unutulmasın. Kadına uzanan eller kırılsın. Kim uzatırsa uzatsın, kadına uzanan eller kırılsın. Bu elleri kıracağız. İnsanoğlunun gördüğü en namert kişi, kadına el uzatan kişidir.

davutoğlu1.20150215132916.jpg

BU SLOGANIN HER YERDE YAYILMASINI İSTİYORUM

Özellikle erkeklerin bu sloganı her yere yaymasını istiyorum: Kadına uzanan eller kırılsın. Bu elleri kıracağız. İnsanoğlunu gördüğü en namert kişi kadına el uzatan kişidir. Rahmetli, anam derdi ki  erkeğin kötüsü kadına el uzatır kadının kötüsü çocuğa el uzatır.

 Kadına yönelik şiddeti tümüyle ortadan kaldırmak için seferberlik ilan ediyoruz. AK Parti kadın teşkilatları, bütün Türkiye'de şu andan itibaren kadına yönelik şiddet konusunda seferberlik halindedir.

GELİN KAMPANYA BAŞLATALIM

 Sizinle birlikte gelin güzel bir kampanya başlatalım. Ben ve eşim, bugünden itibaren kadına yönelik şiddet konusunda kapsamlı bir seferberlik başlatıyoruz. Sizler de buna eşlerinizle katılın. Özgecan için, şiddet görmüş bütün kadınlar için, kadınlarımız seslerini yükseltmeli, ayağa kalkmalı.