BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Özel güvenlikçilerin koruma memuru rahatsızlığı

Stat ve üniversitelerde görevlendirilmek üzere 10 bin koruma memuru alınacağının açıklanması üzerine gözler özel güvenlik görevlilerine çevr...

Abone ol

Stat ve üniversitelerde görevlendirilmek üzere 10 bin koruma memuru alınacağının açıklanması üzerine gözler özel güvenlik görevlilerine çevrildi. Özel güvenlikçiler, stat ve üniversitelerden tamamen çıkartılmak yerine farklı bir model üzerinde çalışılması gerektiğini söyledi.
Stat ve üniversitelerde yaşanan olumsuzlukların tek sorumlusunun özel güvenlikler olamayacağını söyleyen Akdeniz Özel Güvenlik Şirketi Genel Müdürü Sadi Taylan, “2004 yılından özel güvenlik yasası çıktıktan sonra statlar da ve diğer alanlarda özel güvenlik istihdamı gerçekleşmiş oldu. Statların özel güvenliğe devredilmesinden sonra bugün itibariyle baktığımızda önemli mesafe kat edilmiş olmasına rağmen hala yetersizlikler mevcut. Bu sorunlar eğitimden kaynaklandığı gibi kanunların vermiş olduğu yetkiler ve kısıtlamalarda özel güvenliklerin daha etkin görev yapmasında bir takım aksaklıkları meydana getirdi. Bizim bu aksaklıkları iyi sorgulamamız ve bu konuda ciddi bir çalışma da yapmamız lazım. Statlar da ve üniversiteler de bir takım olumsuzluklar yaşanmakta ancak bu sıkıntılarda sadece özel güvenlikleri de sorumlu tutmak yanlış” diye konuştu.
Polisin toplumsal olaylara müdahalede özel güvenlik görevlilerinden daha etkili olacağını söyleyen Taylan, “Polisin tek basına görev alması, yetki görev ve ekipman olarak değerlendirdiğimizde özel güvenliğe göre daha etkili olacaktır. Toplumsal olaylara özel güvenlik görevlilerinden daha etkili müdahale edebilmekteler. Ancak özel güvenliklerin statlardan ve üniversitelerden tamamen çıkartılması yerine farklı bir model üzerinde çalışılabilirdi. Mesela futbol kulüpleriyle anlaşma yapmak yerine futbol federasyonuyla anlaşma yapılabilirdi” şeklinde konuştu.
Eksiklerini giderip yollarına devam edeceklerini söyleyen Taylan, “Biz statlar da polislerin aynı zamanda asli görevlerini yapmaları konusunda da yardımcı oluyorduk. Ama şu an devletimiz böyle karar vermiş eksiklerimizi giderip yolumuza devam etmeliyiz. Maddi olarak bu olaya baktığımızda ise iş hacmine bakıldığı zaman çok etkileyeceğini düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.
(İHA)