BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Özcan Deniz Kürt sorunu için ne düşünüyor?

Politik konulara olan mesafesiyle bilinen ünlü oyuncu ce şarkıcı Özcan Deniz, Kürt sorunu üzerine konuştu...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Radikal gazetesine konuşan ünlü oyuncu ve şarkıcı Özcan Deniz'den Kürt sorununa dair ilginç açıklamalar geldi.

Radikal'den Şenay Aydemir'in sorularını yanıtlayan Özcan Deniz, hiç bir zaman politik bir kimlik edinmediğini söylerken bu nedenle bir kırılma da aşamadığını vurguladı. "Kürt meselesini anlatan birçok sinemacımız aslında Kürt kimliğine büyük zararlar verdi" diyen Deniz, sorunun taraflarını samimi bulmadığı için konuya dokunmadığını söyledi.

KÜRT SORUNUNDA İKİ TARAF DA SAMİMİ DEĞİL

Özcan Deniz, "Hiçbir konuda politik çıkış yapmadığınız, Kürt sorununa memleket meselesine dair renginizi belli etmediğiniz eleştirilerine ne diyorsunuz?" sorusuna şöyle yanıt verdi: 

"Benim hiçbir zaman öyle bir çizgim olmadı ki, “Bir gün vardı da sonra kırıldı” densin. Ben hiçbir zaman öyle bir kimlik edinmedim. Biraz bu konuların sömürüldüğüne de inanıyorum. Mesela Kürt meselesini anlatan birçok sinemacımızın aslında Kürt kimliğine büyük zararlar verdiğini düşünüyorum. Türkiye ’deki Kürt-Türk meselesinin ideolojinin dışında geliştiğini, başka etkenlerle oluştuğunu düşünüyorum. Ortada savunulacak bir durum yok, sakınılacak bir durum var. Bir tarafa dokunulacaksa ya da biri tarafın gözünden bir şeyler anlatılacaksa bu meselelerden dolayı mağdur olmuş insanların gözünden anlatmak gerek. Fakat öyle bir mesele ki herkes köşelerde, kimse ortada buluşamıyor. O yüzden yaptığınız anlattığınız şeyin hiçbir şekilde samimi olmasına imkân tanımıyor. Ne seyirci tanıyor, ne mevcut konjonktür... Ticari boyutta ve ayakları yere basmayan düzeyde kalıyor. Mesela bir Sıddıq Barmak gibi kalkıp da Bin Ladin’i, Taliban’ı korkmadan eleştiren bir dille Türkiye’de bir film çekemezsiniz. Buna seyirci müsaade etmez. Sahip çıkmaz. Devlet müsaade etmez. Çünkü iki taraf da samimi değil. Belki de bu yüzden dokunmuyorum, bilmiyorum..."

Röportajın tamamı için