BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,15
ALTIN 2.301,00
HABER /  GÜNCEL

Özbek Hoca'ya korkunç infaz cemaati şokta

Özbek asılı hoca Abdullah Buhari Zeytinburnu'nda din dersi verdiği derneğin önünde öldürüldü.

Abone ol

Zeytinburnu'nda, Özbek asıllı Abdullah Buhari (38), Zeytinburnu'nda din dersi verdiği İhsan İlmi Hizmetler ve Yardımlaşma Derneği'nin önünde silahla vurularak öldürüldü.

Bir kişi olduğu belirtilen saldırgan kaçtı. Çevrede 'Özbek Hoca' olarak tanınan Buhari'nin, ders verdiği bir öğrencisi, "Hocamızın takip edildiği emniyet tarafından biliniyordu. Bu bir ihmaldir" dedi.

Olay, dün sabah saat 10:00 sıralarında, Yeşiltepe Mahallesi, 74/3 Sokak üzerinde bulunan İhsan İlmi Hizmetler ve Yardımlaşma Derneği’nin önünde meydana geldi. Çevresinde ‘Özbek Hoca’ olarak bilinen Abdullah Buhari, her sabah dini ders verdiği derneğe gelmek üzere evinden çıktı. Derneğin önüne geldiği sırada kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.

SIRTINA TEK EL ATEŞ ETTİ

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre Buhari’nin arkasından yaklaşan saldırgan, silahı sırtına yaklaştırdıktan sonra tetiğe bastı ve olay yerinden hızla uzaklaştı. Buhari’nin din dersi verdiği öğrenciler hemen durumu ambulans ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, sırtından vurulan Buhari ambulansla Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Buhari, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Abdullah Buhari’nin cesedi incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

“HOCAMIZ TAKİP EDİLİYORDU,TEHDİTLER VARDI..”

İhsan İlmi Hizmetler ve Yardımlaşma Derneği’nde görevli ismini vermek istemeyen bir kişi, “Hocamız sabah evden çıkıp derneğe geldiği sırada bir saldırgan sırtından vurarak kaçıyor. Hocamız hastanede hayatını kaybediyor. Hocamızın takip edildiğinden emniyetin haberi vardı. Bu bir ihmaldir. Tehditler vardı” diye konuştu.

SIRTTAN GİREN KURŞUN VÜCUDU TERKEDİP DERNEĞİN KAPISINA SAPLANDI

Dernek binası olayın üzerinden 24 saat geçmesine rağmen esrarengiz saldırının izini taşıyor. “Özbek Hoca” yı öldüren kurşunun izi dernek binasının kapısında duruyor. Yakın mesafeden sırta giren kurşunun vücudu terkettikten sonra d binanın kapısına saplandığı görülüyor.

CİNAYETE TERÖRLE MÜCADELE ŞUBESİ EL KOYDU

Polisin kaçan saldırganır yakalanmasıyla ilgili çalışması sürüyor. Kurbanın kimliğinin ve saldırının şekli ortaya çıkınca soruşturmayı da Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin üstlendiği öğrenildi.

EŞİNİN TÜRKİYE’YE GELMESİ BEKLENİYOR

Öte yandan 38 yaşındaki Abdullah Buhari’nin cenaze işlemleri için eşinin, bulunduğu ülkeden Türkiye’ye gelmesinin beklendiği,

Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından cenazenin Cuma namazından sonra Fatih Camii’nden kaldırılacağı öğrenildi.