BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.398,96
HABER /  DÜNYA

’Oyuncak silahını getir kitabını götür’

Bireysel silahlanmaya karşı ‘Çiçekler solmasın, Umut’lar ölmesin’ sloganıyla ‘Oyuncak silahını getir kitabını götür’ kampanyası TÜGİAD’ın ön...

Abone ol

Bireysel silahlanmaya karşı ‘Çiçekler solmasın, Umut’lar ölmesin’ sloganıyla ‘Oyuncak silahını getir kitabını götür’ kampanyası TÜGİAD’ın öncülüğünde İzmir’de başlatıldı.
Türkiye genelinde 54 noktada bulunan Hayal Dünyası mağazasına oyuncak silah getiren çocuklara bir hafta boyunca hikâye kitabı ve oyuncak hediye edilecek. Hayal Dünyası oyuncak mağazası önünde düzenlenen kampanyanın tanıtım etkinliğine İzmir Valisi Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, TÜGİAD Ege Şubesi Başkanı Musa Turan, Hayal Dünyası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Özyiğit ile 2012 yılında parkta oynadığı sırada maganda kurşunu ile hayatını kaybeden 6 yaşındaki Umut Ceylan’ın anne ve babası katıldı.
İzmir Valisi Mustafa Toprak, silahların olmadığı, patlamadığı, huzurun, güvenin, sevginin yeşerdiği bir toplum ve dünya dilediğini söyledi. Vali Toprak, hiçbir şekilde silahın olmaması gerektiğini belirterek "Silah ülkenin birliği ve beraberliğini sağlayacak unsurlar tarafından kullanılabilir. Onun dışında hiçbir özel ferdin elinde silah olamaz. Silahtan iyilik güzellik gelmesi mümkün değil” dedi. Çocukları kalemin ve bilginin, aklın gücüyle yetiştirmenin önemine dikkat çeken Vali Toprak; şöyle konuştu: “Asla ve asla bilginin kalemin gücünü şiddet ve şiddetin unsuru olan silah ve benzeri aletler alamaz. Onun için onları bir tarafa bırakmalıyız. Çocuklarımıza, evlatlarımıza, tüm topluma gücün kuvvet olduğunu, kuvvetin de bilgiden, kalemle geleceğini tüm zihinlere aşılamamız gerekiyor. Ailelerde, okullarda aşılamamız gerekiyor. Silahsız şiddet çağrımsız bir hayat diliyorum.”
TÜGİAD Ege Şubesi Başkanı Musa Turan da, projeyle çocukların silahtan soğuyarak ileride yaşanacak acıların önüne geçmeyi dilediklerini söyledi.

İNŞALLAH UMUT YASASI ÇIKACAK
Kampanyayı değerlendiren Umut Ceylan’ın babası Ufuk Ceylan, “Biz çağırdıkları sürece bu tür kampanyalara destek vereceğiz. Bundan sonrası adına suyun yolu açılıyor, yol açılacak su yolunu bulacak. İnşallah Umut yasası çıkacak” diye konuştu. Anne Gülhan Ceylan da, Umut yasasının çıkması konusunda devlet büyüklerine inandıklarını ifade etti.
Konuşmaların ardından Hayal Dünyası Mağazasına oyuncak silah getiren altı yaşından büyük çocuklara hikâye kitabı, küçüklere futbol topu hediye edildi. Kampanyanın çeşitli illerdeki 54 Hayal Dünyası oyuncak mağazasında bir hafta süreceği öğrenildi.
(İHA)