BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Oxford'da erkekler artık etek giyecek!

İngiltere'de dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri olan Oxford Üniversitesi’nde eşcinsel ve travesti öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılaşması için kıyafet yönetmeliği değiştirildi ve erkeklerin de etek giymesine olanak tanındı

Abone ol

Okulun bin yıllık tarihinde ilk kez değiştirilen kıyafet yönetmeliğinden kıyafetlere ilişkin bütün cinsiyet ayrımları ve bu ayrımlara ilişkin ifadeler çıkartıldı.

Değişikliğin Öğrenci Sendikası’nın talebi üzerine gerçekleştirildiği açıklandı.

TOPUKLU PABUÇ VE NAYLON ÇORAPTA SERBEST

Değişiklikler önümüzdeki aydan itibaren geçerli olacak. Erkek öğrencilerin eteğin yanısıra naylon çorap topuklu pabuç da giyebilecekleri, buna karşılık kadınların da isterlerse takım elbise ve kravatla okula gidebilecekleri açıklandı.

Oxford Üniversitesi’nin 1000 yıllık kıyafet yönetmeliğine göre erkek öğrenciler özellikle sınavlara koyu renk takım elbise, koyu renk çorap, siyah ayakkabı, papyon, beyaz gömlekle gitmek zorundaydı.

Kız öğrenciler de koyu renk etek ya da pantalonun yanısıra, beyaz gömlek, boyunda siyah fular, siyah naylon çorap ve siyah ayakkabı tercih etmeye mecbur ediliyordu.

Üniversite senatosu öğrencileri bu kurallara uymaya zorluyor, uymayanlar cezalandırılıyordu.

Cezalar ise, uzaklaştırmadan, sureli atılmaya kadar uzanabiliyordu. Rektör Yardımcısı Andrew Hamilton’ın başkanlığını yaptığı Ünicversite Konseyi, kıyfet yönetmeliğindeki bütün ayrımların kaldırıldığını, kıyafet konusunda kadın ya da erkek cinsiyeti üzerinden hiçbir referansa yer verilmediğini açıkladı.

Oxford Üniversitesi’nin bazı mezunları ise yapılan değişikliklere karşı çıkıyor. Eski Bakanlardan Ann Widecombe yapılan değişikliği eleştirirken, ‘’erkekler ortalıkta etekle gezmek istiyorsa bu onların sorunu’’ diyerek tepkisini dile getirdi.