BIST 9.803
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.430,60
HABER /  DÜNYA

’’Oturan öğretmen’’ eylemi

Samsun’da, öğretmenler atanamayan ve yaşamına son veren arkadaşları için eylem gerçekleştirdi. <br/><br/>’’GÜN HAYKIRMANIN GÜNÜDÜR’’<br/>AYÖ...

Abone ol

Samsun’da, öğretmenler atanamayan ve yaşamına son veren arkadaşları için eylem gerçekleştirdi.

’’GÜN HAYKIRMANIN GÜNÜDÜR’’
AYÖP üyesi atanamayan 6 öğretmen, Konak Sineması önünde bir araya geldi. Atanamadıkları gerekçesiyle bir araya gelen öğretmenler, intihar eden atanamayan öğretmen Mehmet Sadık Güneş’in fotoğrafının yer aldığı, ’İntiharlar Son Bulsun’ yazılı pankart açtılar.Grup adına bir basın açıklaması yapan Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu Samsun İl Temsilcisi Fatma Baştuğ, atanamayan ve intihar eden arkadaşları için bu eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi. Hükümetin öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırdığını savunan İl Temsilcisi Fatma Baştuğ, "Gün geçtikçe bizi umutsuzluğa, güvencesiz geleceğe itmektedir. Burada herkese büyük görevler düşmektedir. Gün sesimizi çıkartma, haykırmanın günüdür" dedi.
Eyleme katılan 6 atanamayan öğretmen yarım saat boyunca bulundukları yerde oturarak ’oturan öğretmen’ eylemi yaptı. 6 öğretmen sonrasında olaysız bir şekilde dağıldı.
(İHA)