BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,60
ALTIN 2.387,80
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Osmanlı Tarihini hiç böyle okumadınız

Osmanlı Tarihini bu kaynaktan hiç okumadınız. Bizans Kısa Kronikleri ilk kez İthaki Yayınevi etiketiyle ile Türk okur ile buluşuyor.

Abone ol

"İsa'nın doğumundan sonra 1553 yılı, 28 Ağustos'ta Sultan Souleimans büyük bir orduyla Perslerin üzerine yürüdü. O oradan dönerken, Moustafas isimli oğlu ki Hıristiyanları çok severdi, babasına itaat ederek kenti terk etti. Sultan onu  yakalayarak, öldürdü. Bütün ordu babanın kendi oğlunu öldürttüğüne dair bu zavallı emirden haberdar olduğunda, hepsi gözyaşı döktü ve inançsız ve merhametsiz babanın kalpsizliği hakkında az üzülmediler."

1b-1381473430.jpgMetinde Sultan Souleimans diye geçen, Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman... Moustafas isimli oğlu ise Şehzade Mustafa. Sultanın üzerine yürüdüğü Persler, Safevilerden başkası değil. Muhteşem Yüzyıl dizisi ile tüm ayrıntılarını öğrendiğimiz bu hikaye bu sefer çok farklı bir kaynaktan tanıtılyor.

Şahin Kılıç tarafından derlenen Bizans Kısa Kronikleri başlıklı kitap İthaki Yayınları etiketiyle kitapçıların raflarındaki yerini aldı.

Osmanlı Tarihinin Bizanslı Tanıkları alt başlığını taşıyan, ve Osmanlı tarihi hakkında irili ufaklı birçok bilgi içeren Bizans Kısa Kronikleri, bu kitapla ilk kez Türkçe olarak yayınlanıyor.

Yayınevi, "Yunanca'dan çevrilen bu metinlerin, Osmanlı kronikleriyle paralel bir okumaya davet edeceğine ve bu şekilde Türkiye'deki Bizans-Osmanlı çalışmaları sahasında önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz"  diyerek çabasının gerekçesini de açıklıyor.

Osmanlı Tarihini bugüne kadar okumadığınız bir kaynaktan okumak istiyorsanız, İthaki Yayınları tarafından yayınlanan bu kitap tam size göre.