BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Osman Baydemir çözüm şartı 48 saat içinde...

Meclis'teki olağanüstü terör oturumunda konuşan HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in konuşması Meclis'te tansiyonu yükseltti.

Abone ol

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Meclis'teki terör oturumunda HDP adına konuşan isim oldu.

TSK'nın PKK'ya yönelik operasyonlarını eleştiren Baydemir, AK Parti hükümetinin operasyon kararlarının altında 'HDP'yi baraj altında bırakma' hedefi olduğunu ileri sürdü. 

Baydemir, "AKP Grubu 'evet' derse bu savaş 48 saat içinde biter" diye konuştu. 

Çözüm süreci ruhuna geri dönülmesi çağrısı da yapan Baydemir, çözüm için şart koştu: Öcalan'a tecrit kaldırılsın!

MECLİS KARIŞTI

PKK tarafından Ceylanpınar'da uyudukları sırada şehit edilen polislerle ilgili de konuşan Baydemir'in "Katledilen polisler kardeşimizdir!" sözleri tepkiyle karşılandı. 

Baydemir şunları söyledi:

"Suruç ve Suruç katliamının devamında ülkenin tamamına yayılan ateşi yüreğimizin derinliklerinde hissediyoruz. Yaşadığımız acılarımızın son acılar olmasını diliyoruz. Bir daha asla bu ülke coğrafyası içinde tek bir insanımızın hayatını çatışma ortamında kaybetmemesi için çabalayacağız. Sadece yaptıklarımızdan değil, yapma gücünde olup da yapmaktan imtina ettiklerimizden de bir gün hesaba tutulacağız. Bu savaş pratiğine dur diyelim.

AKP hükümeti bir kez daha 1990'ların, 2000'li yılların, hatta ve hatta Cumhuriyet tarihi hükümetlerinin refleksine geri döndü. Milliyetçi dalga yaratarak, HDP'yi baraj altında bırakma politikasını hayata geçirmiştir.

"Tek başına iktidar olamazsak B ve C Planlarımız var" demişlerdi. İşte 8 Haziran sabahından itibaren bu planlar devreye sokulmuştur.

Diyarbakır'daki katliam girişiminin failleri gerçekten araştırılsaydı bu ülke Suruç'taki acıyı yaşamazdı. Yaşananlar ülkenin tamamına yayılacak savaşı sürdürme çabasıdır. Savaş isteyenlerin resitne restle yanıt vermeyeceğiz.

KATLEDİLEN POLİSLER KARDEŞİMİZDİR!

Her bir saldırı, cinayet mutlak surette arka plana sahiptir. Ceylanpınar'da uykusunda katledilen polisler kardeşimizdir. Misliyle yanıt vermekle hiçbir sorunu çözemeyiz.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çin'e gitmeden önce yaptığı açıklamalar barış sürecine suikasttır. Şiddet, savaş kimden gelirse gelsin hep birlikte barışta buluşalım.

48 SAAT İÇİNDE BU SAVAŞ DURUR

Bu Meclis el ele verirse, AKP Grubu 'evet' derse vallahi de billahi de bu savaş 48 saat içinde biter. Neden HDP heyetinin İmralı'ya gitmesine izin vermiyorsunuz?

İMRALI TECRİDİNİ KALDIRALIM

Yeniden çözüm süreci ruhuna dönmek için İmralı tecridini kaldıralım.