BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Ortadoğuda barış günü

Ortadoğu'da bugün barış günü. İsrail ateşkesin sabah saat 06:00 yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Abone ol

İsrail Başbakanlığı, ateşkesin, bu sabah saat 06.00 itibarıyla yürürlüğe gireceğini duyurdu. Başbakanlık Basın Bürosundan yapılan açıklamada, Başbakan Ehud Olmert'in, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefon görüşmeleri hakkında bilgi verildi.

Abbas, Olmert'e Filistinli grupların ateşkese uyma sözü verdiklerini belirterek, İsrail'in de askeri operasyonları durduracağı ve askeri kuvvetlerini Gazze şeridi'nden çekeceğini umduğunu dile getirdi.

Bunun üzerine, Olmert, Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Savunma Bakanı Amir Peretz'in yanısıra diğer bakanlar, ordu ve güvenlik birimleri yetkilileri ile istişarelerde bulundu.

Abbas'ı arayan Olmert, ateşkesin kalıcı olacağı ve her iki tarafa da hizmet edeceği beklentisiyle, terörist eylemlere karşı Gazze Şeridi'nde bulunan İsrail'in, askeri operasyonlarını durduracağını ve askeri güçlerini Gazze
Şeridi'nden çekeceğini bildirdi.

Başbakanlık Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Olmert ve Abbas, Judea ve Samarya'da (Batı Şeria) şiddet eylemlerinin durdurulmasıyla ilgili genişletilmiş görüşmelerin devamında da uzlaştı. İsrail ve Filistin liderleri, bu önlemlerin devamını sağlamak amacıyla, yakın zamanda görüşmek konusunda da mutabık kaldılar.