BIST 10.257
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.379,87
HABER /  DÜNYA

Ortadoğu kaynıyor! Suriye'deki savaşa o ülke de giriyor

Rusya'dan sonra Çin'in Suriye'deki savaşa gireceği konuşuluyor. Çin Rus operasyonuna destek vermek amacıyla operasyona katılacak.

Abone ol

Suriye'de operasyonlar düzenleyen Rusya'nın yanında şimdi de Çin boy gösterecek. İddiaya göre Çin J-15 uçaklarıyla Rus hava bombardımanlarına katılacak.

Çin, J-15 uçaklarıyla Rusların yanında hava saldırılarına katılacak. Çin savaş uçakları, Irak Takaddum üssü ve Tartus açıklarındaki Liaoning Uçak Gemisi'nden havalanıp saldırılara destek vermeyi planlıyor. Pekin yönetimi elektronik haberleşme ve hava savunma sistemleri ile personeli önümüzdeki günlerde Suriye'ye gönderecek.​​

Yeni Şafak'ın haberine göre, Çin'in J-15 uçaklarıyla Rus hava bombardımanlarına katılacak.

RUSYA SURİYE KRİZİNİ TIRMANDIRDI

Rusya, Suriye krizini tırmandırdı. Rejime karşı savaşan Türkmenlere bomba yağdıran Rus uçaklarının Cumartesi günü saat 12.08'de Yayladağ'da Türk hava sahasını ihlal ettiği ortaya çıktı. Çin'in Ö-15 uçaklarıyla Rus hava bombardımanlarına katılacağı öğrenildi.

538065.jpg

ÇİN RUS SALDIRILARINA DESTEK VERECEK

Çin savaş uçakları, İran Takaddum Üssü ve Tartus açıklarındaki Liaoning Uçak Gemisi'nden havalanarak Rus saldırılarına destek verecek. Önümüzdeki haftalarda Çin'in ilk etapta elektronik haberleşme ve savunma sistemlerini personeliyle birlikte Suriye'nin bombalanmasına destek vermek için göndereceği belirtildi.