BIST 10.015
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.433,63
HABER /  DÜNYA

Başbakanlık ofisine saldırı düzenlendi

Yemen'de Abdurabbu Mansur Hadi hükümetinin karargah olarak kullandığı otele saldırı düzenlendi. Saldırıda 20 asker öldü.

Abone ol

Yemen'de Aden kentinde Suudi Arabistan’ın himayesindeki Abdurabbu Mansur Hadi hükümetinin karargah olarak kullandığı el Kasr oteline saldırı yapıldı. Başbakan Halid Behah’ın ofisinin de bulunduğu binaya yönelik saldırıda 20 asker öldü.

Saldırıda biri otelin kapısını, ikincisi kapının yakınlarında bir noktayı, sonuncusu da Aden’deki farklı bir bölgeyi vuran 3 füzeli saldırı gerçekleşti.

başbakanlik-ofisine-saldiri-düzenlendi.jpg

BAŞBAKAN VE BAKANLARIN DURUMU İYİ

Onlarca kişinin de yaralandığı saldırıda, Behah ve bakanların durumuna ilişkin henüz resmi bir bilgi verilmedi. Halid Behah’a yakın bazı kaynaklar ise, Başbakan ve bakanların durumunun iyi olduğunu ve herhangi bir yaralanmanın olmadığını belirtti. Ayrıca ölen 20 güvenlik görevlisinin ise Birleşik Arap Emirlikleri askeri olduğu iddia edildi.

YEMEN'DE NELER OLUYOR?

Yemen, Mart ayından bu yana Suudi Arabistan ve müttefiklerinin bombardımanı altında. Güneydeki liman kenti Aden’in Husi güçlerinden alınması sonrası, aylardır ülkeye giremeyen Başbakan Behah ve bakanları, Hadi hükümetinin başkent olarak kullandığı kente yerleştirilmişti.