BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,73
ALTIN 2.414,75
HABER /  DÜNYA

Ormanın içinden geldiler bakın ne istediler

Peru’da Amazon ormanlarında yaşayan Mascho Piro kabilesi orman dışına çıkarak ilk kez diğer insanlar ile iletişim kurdular ve bakın ne istediler.

Abone ol

Peru’da Amazon ormanlarında yaşayan Mascho Piro kabilesi orman dışına çıkarak yiyecek istedi.

Görüntülerdekiler Amazon ormanlarının Peru tarafında yaşayan dünyadan soyutlanmış Mascho Piro kabilesi üyeleri.

Dış dünyayla hemen hemen hiç bir teması olmayan kabile alışılmışın dışında bir adım atarak Tambopata bölgesinde bir küçük yerleşim merkezinde nehir kıyısına kadar geldiler.

HASTALIK KAPMASINLAR DİYE NEHRİ GEÇMELERİNE İZİN VERİLMEDİ

Yerlileri görüntüleyen korucuların bilmedikleri hastalıkları kapabilecekleri endişesiyle nehri geçmemeleri uyarısında bulundular.

Ok, yay ve mızraklar taşıyan kabile üyeleri kendilerine yiyecek muz verilmesini istediler. Muzlar bir kanoya konarak karşı kıyıya gönderildi.

Yerliler üç gün boyunca nehrin karşısındakilerden gıda yardımı aldıktan sonra yine ormanın derinliklerinde kayboldular.

2011'DE TESADÜFEN GÖRÜNTÜLENMİŞLERDİ

2011’de tesadüfen gerçekleşen bir karşılaşma sırasında kabile üyelerinin ilk kez ayrıntılı görüntüleri alınmıştı. Maşko Piro kabilesi, dış dünyayla bağlantısı olmayan 100 yerli kabile listesinde yer alıyor.

Uzmanlar Amazonlardaki doğal gaz ve petrol projeleriyle yoğun ağaç kesimleri yüzünden yaşam alanları daralan soyutlanmış durumdaki kabilelerin yeni alanlara göçmek zorunda kaldığına dikkat çekiyorlar.

Peru yasalarınca dış dünyaya kapalı yaşayan sayıları 15 bin kadar tahmin edilen yerli topluluklarla fiziksel temas, öldürücü salgınlara yol açabilecek hastalıkların bulaştırılmaması için yasak.