BIST 10.195
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.403,75
HABER /  DÜNYA

Orman yangını köy halkını korkuttu

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalı beldesinin Kızılağaç köyünde çıkan orman yangını, köy halkına korku dolu anlar yaşattı. <br/>Kızılağaç ...

Abone ol

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalı beldesinin Kızılağaç köyünde çıkan orman yangını, köy halkına korku dolu anlar yaşattı.
Kızılağaç köyündeki ormanlık alanda çıkan yangına, köy halkı kürek ve tırmıklarla müdahale etti. Kızılağaç Mahallesi’nde yerleşim yerlerinin çok yakınında ormanlık arazide çıkan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme ekiplerinin karadan ve havadan müdahalesiyle yangın, kısa sürede kontrol altına alındı. Söndürme çalışmalarına iki yangın söndürme uçağı ve iki helikopter katılırken, çok sayıda itfaiye eri, orman işçisi ve köy halkı da yangını söndürmek için seferber oldu. Kızılçam ormanında çıkan yangın sonucunda yaklaşık 10 hektarlık alan küle dönerken, alevlerin köye sıçramaması için uzun çabalar veren vatandaşlar ise, kürekler ve tırmıklarla yangına müdahale etti. Vatandaşlar yangının kasıtlı olarak çıkarıldığını iddia ederken, yangına müdahale eden Mustafa Kayahan ise, “Biz cenazedeydik yangın var dediler, tüm köy koşarak yangına geldik. Yüzde yüz sabotaj var bu yangında. Geçen hafta da aynı yeri yakmaya çalıştılar. Erken müdahale sonucunda söndürdük. Bugün de bütün köylü cenazedeydi. Bir anda yangın var dediler bizler de yangına müdahale etmeye geldik. Zaten Bodrum’un tek ormanlık alanı buralar kaldı. Bu ormanı da yakarlarsa Bodrum tam bir çöl havasına bürünür” dedi.
(İHA)