BIST 10.263
DOLAR 32,34
EURO 34,78
ALTIN 2.387,39
HABER /  DÜNYA

Orman köylerine destek arttı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2012 yılı sonunda üretim safhasında çalışan orman köylülerine 745 milyon TL tutarında ödeme yapıldı...

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2012 yılı sonunda üretim safhasında çalışan orman köylülerine 745 milyon TL tutarında ödeme yapıldığını belirterek, bu yolla köylülerin yerinde istihdam sağladıklarını söyledi.
Türkiye’de bulunan 21 bin 800 orman köyünde yaşayan vatandaşların sosyal ve ekonomik hayat standartlarını geliştirmekle sorumlu olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, uygulamaya koyduğu projelerle orman köylerinin kalkınmasını sağlıyor. Hayata geçirdiği projelerin yanı sıra kredi ve hibe destekleri ile orman köylerinde yaşayan vatandaşlara istihdam alanları sağlayan Bakanlık, ayrıca bu köylerdeki vatandaşlarımıza yakacak olarak ve inşaatlarının yapımında kullanmaları için gerekli tomrukları indirimli olarak veriyor.
Orman Kanunu’nun 31, 32, 33 ve 34. maddesi gereği orman köylülerine ve kooperatiflerine her yıl yakacak olarak ve inşaat yapımında kullanılmak üzere indirimli odun veren Bakanlık uyguladığı indirim bedelini kendisi karşılayarak orman köylülerine sübvansiyon sağlıyor. 2002 yılında orman köylülerine 91 milyon 500 bin TL sübvansiyon ve maddi destek sağlayan Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu rakamı 2012 yılı sonu itibariyle 225 milyon 156 bin TL’ye çıkardı.

“ORMAN KÖYLÜLERİNE DESTEĞİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK”
Son 10 yılda orman köylerine sağlanan sübvansiyon ve desteklerin 2 kattan fazla arttığını söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2013 yılı sübvanse ve destek hedefinin 240 milyon TL civarında olacağını belirtti. Eroğlu, bakanlık olarak orman köylülerinin hayat standartlarının yükseltilmesi için farklı projeler geliştirdiklerini ve yine bu projelerle yeni istihdam alanları oluşturduklarını kaydetti.
Ormanlardaki odun üretimi işinde de orman köylülerinin çalıştırıldığını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 2012 yılı sonunda üretim safhasında çalışan orman köylülerine 745 milyon TL tutarında ödeme yapıldığını, bu yolla köylülerin yerinde istihdam sağladıklarını vurguladı.
(İHA)