BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.418,15
HABER /  GÜNCEL

Orman; Demirören, alacaklarının bir kısmını bağış yapacak

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Demirören, alacaklarının bir kısmını bağış yapacak. Bir bölümü ile de külübümüze sponsorluk şeklinde yardımc...

Abone ol

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Demirören, alacaklarının bir kısmını bağış yapacak. Bir bölümü ile de külübümüze sponsorluk şeklinde yardımcı olacak” dedi.
Siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman yayıncı kuruluşa, Spor Toto Süper Lig 2013-2014 sezonu ve inşaatı devam eden Vodafone Arena Stadı hakkından açıklamalarda bulundu.

“İNŞAATTA DAHA HIZLI OLMALIYDIK”
Fikret Orman, kredi almadan Vodafone Arena Stadı’nın inşaatını gece gündüz demeden sürdürdüklerine değinerek, “İnşaatta daha hızlı olmalıydık. Zeminde kaya olması sağlamlık açısından iyi ama süratimizi azaltan etken oldu. 146 locanın 90 tanesini sattık. Haziran ayı başında kombine kartları satışa çıkartacağız. Bu tür yatırımları devlet yapar ama biz kendi öz kaynaklarımızla yapıyoruz. Şehrin merkezinde inşaat yapmak zordur. 4-5 ay içinde kaba inşaatın yarısını tamamladık. Vodafone Arena, Juventus’un stadıyla benzerlik gösteriyor” diye konuştu.

“TARAFTARLARIMIZ EVİNE DÖNMEK İSTİYOR”
Lig’de Beşiktaş’ın en son oynadığı Gençlerbirliği maçında sadece 2613 bilet satıldığını hatırlatan başkan Orman “Taraftarlarımız evine dönmek istiyor. Yaptığımız bütün yatırımların tek amacı şampiyon olmak ve kalıcı başarı sağlamak için. Yeni stadımızda 35 bin kombineyle oynarız diye düşünüyorum. Stat tamamlanınca taraftar kartı olmayana bilet ya da kombine satmayacağım. 8 senede 2 sene stadımız kapandı. Beşiktaş’a verilen zararı görüyoruz. Şampiyonluk yaşamayı her Beşiktaşlı gibi ben de çok istiyorum. Özellikle Avrupa’da bir kupa kazanmayı çok istiyorum” ifadelerini kullandı.

“İSTİKRARI YAKALAMADAN BAŞARI GELMEZ”
Siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman, Beşiktaş’ın her zaman şampiyon olmak isteyeceğine değinerek, “3.’lük beni mutlu etmez. Stadı olmayan, birçok saha kapama cezası alan, birçok sakatlık sorunu yaşayan ve bazı oyuncularından istediği verimi alamayan bir takım olmamıza rağmen sezonu en kötü ikinci bitirmeliydik. İstikrarı yakalamadan başarı gelmez. Teknik direktörümüz Slaven Bilic ile yola devam edeceğiz. Kadro dışı kalmış oyuncuların da takıma dönmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda önümüzdeki günlerde bir karar vereceğiz” şeklinde konuştu.

“ÖZEN’İN ASIL PERFORMANSINI BU SEZON GÖSTERECEĞİNE İNANIYORUM”
Yeni sezon transferleri için görüşmeleri bizzat kendisinin yürüteceğini belirten Fikret Orman, “Önder Özen ve Slaven Bilic ile birlikte koordineli şekilde transferler hakkında çalışacağız. Önder Özen’in istifa ettiği yönündeki haberler kesinlikle yalan. Özen’in asıl performansını bu sezon göstereceğine inanıyorum” açıklamalarında bulundu.

“DİEGO İLK ALTERNATİFİMİZ DEĞİLDİ”
Orman, transferde Brezilyalı Diego Ribası’ın ilk alternatifleri olmadığını hatırlatarak, “Fenerbahçe yüksek bir ücret önermiş, hayırlısı olsun. Devre arasında Cenk Tosun transferini gerçekleştirmiştik. Cenk’e Fenerbahçe de talip olmuştu ama biz almıştık. Bu zamana kadar birçok böyle transfer hikayesi yaşanmıştır. Fenerbahçe almasın diye bir oyuncuya hak ettiğinden çok ücret ödemek borçlarımızı çoğaltır. Bunu geçmişte yaşadık ve sıkıntısını hala yaşıyoruz” dedi.

“GÖKHAN TÖRE, KIYMETLİ BİR OYUNCU”
Rubin Kazan’dan kiralık olarak transfer edilen Gökhan Töre’nin kıymetli bir oyuncu olduğuna değinen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Takımda kalmasını isteriz. Gökhan’ın istediğiyle bizim vereceğimiz rakam uyuşmalı. Takım dengesi ve fiyat aralıklarımız var. Olcan Adın da kıymetli bir oyuncu ancak bizim istediğimiz şartlarda olursa iyi oyuncu. Cenk Tosun dışında beş tane oyuncu alacağız. Bunların 3’ü ya da 4’ü yabancı olacak. Transfere 10 milyon Euro ayırdık. 35 yaşındaki oyuncuya yüksek ücretler ödemek istemiyoruz. Beşiktaş’a faydalı olacak rakiplerimize ezerek bize maçlar kazandıracak oyunclar kadromuza katacağız” diye konuştu.

“FERNANDES’İ SEZON BAŞINDA SATSAYDIM”
Sezon içerisinde hem kulüp yönetimiyle hem de teknik ekiple sorunlar yaşayan Fernandes’in tam bir hayal kırıklığı yaşattığını vurgulayan Fikret Orman, “Yabancı oyuncular yerlilerle birlikte uyum yakalamalı ve farklarını göstermeliler. Keşke Fernandes’i sezon başında satsaydım diye düşünüyorum. Bir kaynak gelirdi bize. Onun yerine gelecek oyuncu belki daha iyi bir performans ortaya koyardı” ifadelerini kullandı.

“BİLİC, ÇALIŞACAĞI EKİBİ KENDİ BELİRLEMELİ”
Fikret Orman, Slaven Bilic’in çalışacağı ekibi kendisinin belirlemesi gerektiğini ifade ederek, “Takım içinde bir Türk antrenör olmasını isterim. Önder Özen ve Slaven Bilic bu konu hakkında görüşürler, bana gelen bir durum yok henüz” şeklinde konuştu.

“KENDİSİNE ÖDEME YAPACAĞIZ”
Beşiktaş’ın eski başkanı ve şuan ki TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile konuştuklarını dile getiren siyah-beyazlı kulüp başkanı Fikret Orman, “Yavaş yavaş belli bir noktaya geliyoruz. Alacaklarının bir kısmını bağış yapacak. Bir bölümü ile de külübümüze sponsorluk şeklinde yardımcı olacak. Bir miktar da kendisine ödeme yapacağız” sözlerine değindi.

“BATMIŞ, STAT İZNİ OLMAYAN BİR KULÜBÜ DEVRALDIM”
Orman, görece geldiği günden bugüne kadar istifa etmeyi hiç düşünmediğini vurgulayarak, “Cesur bir yapıya sahibim. Batmış, stat izni olmayan bir kulübü devraldım. Stadımızı yapmaya başladık. Futbola ve tesisleşmeye yatırımlar yapıyoruz. Bunlar cesaret isteyen şeyler. Yaşadığım kötü olaylar beni daha da hırslandırıyor” dedi.
(İHA)