BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.311,63
HABER /  GÜNCEL

Örgütün kaptığı kızdan haber var

Kızını DHKP-C'ye kaptıran aileyi sevindiren gelişme. Cezaevinde yatan kızı ile telefonda görüşen anne son durumu anlattı.

Abone ol

DHKP-C operasyonları yapılmadan bir hafta önce kızının annesiyle telefonda konuştuğunu belirten Yücel, kızının bulunduğu ortamdan çok rahatsız olduğunu, buradan kurtulmak istediğini söylediğini ifade etti. 

İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde DHPK-C'li avukatlara tepki göstermesiyle medyanın gündemine giren acılı aile kızı Duygu Yücel'den gelen haberle umutlandı. Baba Hüseyin Yücel, Yeni Akit gazetesinden Ramazan Alkan'a konuştu.

“ÇOK BUNALDIM ANNE”

Yücel, “Olaydan bir hafta önce kızım annesini aramış, telefonda konuşmuşlar. Kızım annesine ‘Anne çok bunaldım. Buradan çok rahatsızım. İçinde bulunduğum bu ortamdan kurtulmaya çalışıyorum. Ankara’da bir üniversiteye yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Sizlerin yanında olmak istiyorum artık, benim için dua edin’ demiş” şeklinde konuştu.

“BENİM KIZIM ÜLKESİNE İHANET ETMEZ”

Kızının yürüyüş gibi birtakım eylemlere katıldığını öğrendiğini ancak suça bulaşmadığını söyleyen Yücel, “Benim kızım kötü bir şey yapacak bir insan değildi. Orada ne yapmışlarsa yapmışlar kızımı bir şekilde kandırmayı başarmışlar. Ama benim kızım asla onlar gibi olamaz. Kızım ülkesine ihanet etmez” ifadelerini kullandı.

“KIZIM HAPİSHANEDE ONLARLA KALMASIN”

Kızını onların elinden kurtarmak için canını bile verebileceğini söyleyen baba Hüseyin Yücel, kızının hapishanedeki ortamından rahatsız olduğunu dile getirdi. DHKP-C operasyonunda tutuklananların hepsinin bir arada tutulduğunu söyleyen Yücel kızının hapishanede terör örgütü üyelerinin bulunduğu ortamdan çıkarılmasını istedi. Hüseyin Yücel, “Kızım onların yanından ayrılırsa ben kızımı ikna ederim. Kızımı hapishanede onlar kandırmaya devam edecekler. ‘İşte bak devlet seni suçsuz yere hapishaneye attı. Sen suçsuz olduğun halde buradasın, bizlere bu devlet zulmediyor’ diye diye kızımı kandıracaklar. Kızımın militanlarla aynı ortamda kalmasını istemiyorum” şeklinde konuştu.