BIST 10.742
DOLAR 32,22
EURO 35,08
ALTIN 2.525,80
HABER /  POLİTİKA

Ordudan uyarı atışı

Büyükanıt'ın sert mesajı dünyada yankı buldu. Mesaj acil koduyla duyuruldu.

Abone ol

Org. Büyükanıt'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla dün yayımladığı mesaj, uluslararası haber ajansları tarafından acil koduyla dünyaya duyuruldu.
TIMES: ORDUDAN UYARI ATEŞİ

Times gazetesi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın Cumhurbaşkanı seçimine 24 saat kala yaptığı açıklamayı, “Ordu Cumhurbaşkanı seçilmeden önce uyarı ateşi açtı” şeklinde değerlendirdi. Haberde, Batı yanlısı duruşuna karşın Gül’ün eskiden İslamcı bir partinin üyesi olması nedeniyle laik elitler tarafından şüpheyle karşılandığı ifade edildi.

VOA: TÜRK GENELKURMAY BAŞKANINDAN LAİKLİĞE TEHDİT UYARISI

Amerika’nın Sesi Radyosu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, “İslami kökenli iktidar partisinin Cumhurbaşkanı adayının seçilmesinden bir gün önce”, ülkenin laik yapısına yönelik tehditler konusunda bir uyarıda bulunduğunu vurguladı. Haberde, Türkiye’deki laiklerin Gül’ün laik prensiplere zarar vermesinden korktuğu ancak Gül’ün laikliğe sahip çıkacağını söylediği ifade edildi.

INDEPENDENT: TÜRK MECLİSİ ORDUYU ÇİLEDEN ÇIKARMA NOKTASINDA

Independent gazetesi, Türk Meclisinin Dışişleri Bakanı ve dindar bir Müslüman olan Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçerek ülkenin güçlü ordusunu ve laik halkının çoğunluğunu çileden çıkarma noktasında olduğunu değerlendirmesinde bulundu. Haberde Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın açıklamaları bu hoşnutsuzluğun işareti olarak yorumlandı.

TELEGRAPH: SEÇİM ARİFESİNDE ORDUDAN UYARI

Daily Telegraph gazetesi, Türkiye’de Cumhurbaşkanı seçimi arifesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir uyarı yayınladığını yazdı. Haberde, TSK’nın laik cumhuriyete karşı şer odaklarına dikkat çekildiği kaydedildi.

EL CEZİRE: TÜRK ORDUSU UYARDI

Katar merkezli haber kanalı El Cezire’de, Türk Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, laikliğin şer odakları tarafından tehdit edildiğini söylediği aktarıldı. Haberde, söz konusu açıklamanın, 30 Ağustos’un 85’inci yıldönümünde geldiğine dikkat çekildi. El Cezire, 30 Ağustos’ta Atatürk yönetimindeki Türk güçlerinin işgalci güçlere karşı zafer kazandığını hatırlattı.

GULF DAILY NEWS: SEÇİMDEN BİR GÜN ÖNCE UYARDI

Bahreyn’de yayınlanan Gulf Daily News gazetesi, Türkiye’nin güçlü ordusunun bir mesaj yayınlayarak, her gün laik cumhuriyetin altının kazıldığı uyarısında bulunduğunu yazdı. Söz konusu açıklamanın, Gül’ün Cumhurbaşkanlığı seçiminden bir gün önce yapılmasına dikkat çekilen haberde, Türkiye’de ordunun kendini Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan laik cumhuriyetin esas koruyucusu olarak gördüğü belirtildi.