BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,98
ALTIN 2.453,32
HABER /  DÜNYA

O'nun serveti Meclis'i de karıştırdı!

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun bir bankada bulunan 2 milyon 126 bin 185 lira değerindeki döviz ve Türk lirası hesapları KKTC meclisinde teşhir edildi

Abone ol

Eroğlu, ana muhalefet partisi CTP'nin Meclis'te dağıttığı banka hesap belgelerine, "48 yıldır çalışıyorum, alın teriyle kazandım" yanıtını verdi.

KKTC Başbakanı İrsen Küçük CTP milletvekili Sonay Adem'in "yolsuzluk ve rüşvet" iddiasıyla dağıttığı Eroğlu'nun hesaplarıyla ilgili belgelerin başbakanlık denetleme kurulunda inceleneceğini söyledi.

"Miras mülk sattım" İddialara yazılı cevap veren Cumhurbaşkanı Eroğlu ise, "48 yıldır fiilen çalışmaktayım. 20 yıl doktorluk yaptım, 36 yıldır milletvekili, bakan, başbakan son olarak da cumhurbaşkanı olarak hizmet veriyorum. Aile olarak belirli bir geçmişimiz ve miras durumumuz var. Söz konusu hesaplarda görülenler benim emeklilik ikramiyemi, daha önce sattığımız taşınmazlardan elde edilen miktarları, son olarak da bu yıl içinde iki taşınmazın satılmasından sağlanan kaynağı göstermektedir" cevabını verdi.

Eroğlu, son gayrimenkul satışından elde edilen kazançların beyannamesinin ise önümüzdeki yıl verileceğini sözlerine ekledi.