BIST 9.979
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.430,57
HABER /  GÜNCEL

'Onun kalbi benim' dedi bağışlanmadı

Kaza yapan gencin organları ailesi tarafından bağışlandı. Ancak kalbi sevdiği kız itiraz ettiği için bağışlanmadı

Abone ol

Muğla'da 2 gün önce trafik kazası geçirdikten sonra Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen 19 yaşındaki Ahmet Berger'in beyin ölümü gerçekleşti. Gencin böbrek, karaciğer ve pankreasını bağışlayan aile, "O sevdiğine ait" diyerek kalbi bağışlamayı reddetti.

İki gün önce meydana gelen trafik kazasında bir yakınını havalimanına uğurladıktan sonra Bodrum'a dönen Ahmet Berger, direksiyon hakimiyetini kaybederek otomobiliyle birlikte takla attı. Olaydan sonra Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve oradan da ambulans helikopterle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen Berger'in bu sabah beyin ölümü gerçekleşti. Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Koordinatörü Ayşe Özkan Kumru, aileyle görüşerek organ bağışına ikna etti.

Ahmet Berger'in annesi Fatma ve babası Bayram Berger, çocuklarının böbrek, karaciğer ve pankreasını bağışladı. Organ nakli koordinatörlerinin "Kalbini de bağışlayacak mısınız?" sorusu üzerine anne Fatma Berger, "Oğlum bir kızı çok seviyor. Kendisiyle görüştük, 'O kalp bana ait bağışlamayın' dedi. Bu nedenle kalbi bağışlamayacağız" diye cevap verdi.

Bu görüşmenin ardından gencin 2 böbreği, karaciğer ve pankreası alındı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde organların nakledileceği hastaların belirlenmesine çalışılıyor.
Berger'in üniversite sınavlarına hazırlandığı, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğrenim gördükten sonra beyin cerrahı olarak görev yapıp insanların hayatlarını kurtarmayı hedeflediği belirtildi.

Antalya'da bulunan anne Fatma ve baba Bayram Berger'in, Bodrum'un Gümüşlük Beldesi'ne bağlı Peksimet Mahallesi'nde oturdukları, çocuklarının cenazesini de beldede defnedecekleri bildirildi